View Single Post
Old 30 Jan 2006, 15:52   #3835
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
2046 - 10/10: nu imi sta deloc in obisnuinta sa dau aceasta nota (si 9.5 se intampla foarte rar), deci cred ca este limpede ca "2046" este un film care m-a impresionat mult mai mult decat as putea explica aici. Evident, se remarca in primul rand aspectul vizual... de la paleta de culori la incadraturile claustrofobice (chiar chinuite, as zice)... daca ar fi sa insir toate secventele inedite din acest punct de vedere, cred ca as ajunge sa povestesc cu amanuntul tot filmul. Dar am sa mentionez doar imaginea acelei lacrime cazand si reflectand culorile in timp ce traverseaza cadrul.
De mult nu am mai avut sentimentul ca vad un film perfect... Cã exista o viziune clara, cã avem un regizor care stie exact ce vrea sa zica si cum trebuie sa faca acest lucru... Cã filmul este mai mult decat un spectacol si ca el trece dincolo de imagini, inspre sensibilitatea spectatorului... Absolut genial acest "2046"!

P.S.: De asemenea, interesant melanjul muzical, o partitura clasica reluata din cand in cand in ritm de rumba si un extraordinar contrapunct intre doua mari voci: Nat King Cole si Angela Gheorghiu.
MinRep is offline   sendpm.gif