Aseara am fost cam obosit, dar nu am ratat portia de film, si iata ce am vizionat:
Le mari de la coiffeuse ('90)
Ce sa spun, mi-a placut, parca filmele frantuzesti au asa un farmec, (cel putin cele in genul celui discutat), cu narator, elemente originale (de exemplu niste slipi din lana), final neasteptat, si multe altele de genul.
In mare este vorba despre un individ obsedat de frizeritze in general, si de doua frizeritze anume in special. De mic copil fetishizeaza nu numai coafeza, dar si institutzia "coafor" cu tot ce inseamna aceasta (odorizante, spalatul pe cap, halatul de hairdresser si tot ce ascunde acesta).
Omul sfarseste bineninteles prin a se insura cu o frizeritza, au o relatie comoda (in sensul neparasirii institutiei mai sus amintite) dar atipica si voluptoasa.
Final netradat de cursul actiunii filmului.
In plus, din cand in cand, barbatul mai apasa cate un play si danseaza pe o muzica orientala (care aduce un pic a nesuferitele manele; nederanjant, deoarece pe aceasta muzica omul se desfasoara, se dezlantzuie, intra in lumea lui si degaja niste miscari de dans foarte haioase).
In doua cuvinte, merita vazut!
Face cat zice, 7,5 (ca pe imdb)
|