munchen 5/5
mda...excelent jucat/filmat/regizat/scris
la cat detest eu politica israelului si barba plina de rahat melodramatik uscat a lui spitbag filmu e al naibi de bun, undeva in traditia (cea buna) a filmelor 70-iste cu spioni
cel mai mult am apreciat ca scena mondiala (de atunci si de acum) e corect re-constituita:
pt everei lumea e poligonul lor de tir pe tinte arabe, lumii arabe nui pasa deloc de palestinieni, crimele nu se platesc dar violenta escaladeaza
nimic nu poate fi rezolvat, fascismul israelian si fanatismul arab nus decat doua fete ale aceleiasi monede
ah, da si victimele colaterale sunt ceva ce nu are nici cea mai vaga impotanta pentru ca daca "anybody fucks with the jewz" chiar nu conteaza cati nevinovati mor in vendeta
in fine, partea (de-a dreptul sf) cu ucigasul evreu care ar avea, vai, saracutul, suflet si remuscari m-a umplut de ura dar finalul face toti banii si intr-un fel sau altul personajele si evoltiile lor sunt c at se poate de convingatoare
si nici izbucnitul in plans cand aude vocea (mai exact oracaitul) propriului copil la telefon nu mi-a picat delok bine
dar e un Film mare, cu nuditate (cum nu ma asteptam de la pedophyliaque-ul shitberg) hardcorist ( dupa primele 40 de minute din violati soldatul ryan cea mai buna chestiie facuta de shitberg de la jawz incoace) intriga si suspans elegant manevrate si nu in ultimul rand aproape corect ( nu "politic corect" cat pur si simplu corect)
jarhead 1/5
:sick:

:sick:
america e o tara de rahat
armata e o chestie de rahat
razboiale din irak sunt de rahat
filmu lu mendez e de tot rahatul
prost filmat, execrabil regizat, cu personaje la fel de atasante ca un card de plosnite, plat, plikticos, cu glumite de tot rahatul
open water 2/5
fara nici o sclipire estetica (si formatul digital nu e deloc o scuza)
cu actori care joaca maia morgentein-esque (adica Prost)
pacat de subiectul care chiar e foarte tare si foarte adevarat
mi-a placut ideea plastifierii si industrializarii unei insule amarate pana cand totul devine fordist (pe linie de productie adica) si turistii devin simple linute taiate pe un bloc notes fara fata, care odata pierduti in larg (inconjrati de rechini adevarati) dracu i-a luat
pentru ca merita
poa am vazut eu prea mult dar filmu e, in mod cert, PREA PUTIN
cea mai jenanta seceventa de nuditate a lunii