Originally Posted by Alex Leo Serban:
pt nae
te referi la diareea aia dspr 'mdl'?
u must be joking.
|
nightwane e uneori comic, uneori 'original', dar, in orice caz, nu trebuie luat in serios.
.................................................. .............................
cu
west side story a meritat sa sufar timp de 2 ore jumate pt numerele de dans, eu cel putin n-am mai vazut nimic asemanator (dansul din debut, in stilul unei incaierari). apoi, muzica ('i feel pretty', 'i like to be in america'). si apoi, imaginea, care e chiar superba. una peste alta, s-a meritat.
festen a fost primul film vazut pe video de un an si mai bine de-acuma...

calitatea imaginii era execrabila iar rabla mea de video si jaful meu de televizor (cu banda atat de scurta incat nu prinde tvr culturalu'

) nu prea au ajutat. dar nu-i nimic ! filmul (recunosc, primul de vinterberg vizionat de mine) incepe ca un fel de 'le charme discret de la bourgeoisie', cu un umor si o atentie pt detaliul de decor in stil 'bunuel-ian'. apoi, insa, dobandeste un sadism psihologic care il depaseste cu MULT si pe bunuel si pe von trier (sadicul nr. 1 al cinematografiei
maintenant) si pe orice alt regizor cunoscut. iar cinismul lui vinterberg e ciresica de pe tort - de exemplu, a vazut cineva afisul filmului, cu toti asezati laolalta, ca intr-un inocent portret de familie ? :lol: