Syriana - 5/10 - In primele 5 ore ne sunt prezentate cele 200 de personaje. In a sasea ora, dupa un foarte probabil pui de somn, oamenii astia incep sa se miste si sa se intersecteze, dar a trecut atata timp ca nu mai stii cine despre cine vorbeste - la modul cel mai serios, poate de-asta nu am inteles eu absolut nimic din filmul asta, lumea tot vorbea despre alta lume si eu nu stiam ce se intampla acolo. In fine, film anti-corporationist si anti-orice-inseamna-america, dar m-am cam saturat de filme din-astea in ultimul timp, iar de asta puteam sa ma lipsesc cu usurinta. Are o parte buna totusi: printre cele 200 de personaje se gaseste un arab mic si insignifiant si ascensiunea lui de la lucrator la o fabrica la terorist.
Capote - 8/10 - Film nu despre viata lui Truman Capote (si cu ocazia asta am fost luminat: se pronunta "Ca-po-tea" nu "Ca-poat"), ci despre cum a scris el In Cold Blood, ultimul lui roman. Este lent si lung, dar mie imi place mult Hoffman, imi place si aici, deci mi-a placut filmul. Dar nu consideram necesara imitarea vocii pitigaiate a lui Capote.