Originally Posted by Serghei:
catre acest Isus al cinematografiei mioritice...
|
e
Iisus. si acum, fara mistocareli, eram curios ce-ai vazut in 'traficul' lui mitulescu ?
.................................................. ...........................
young frankenstein merita vazut pt a experimenta felul in care te poti amuza la o poveste total aberant-(voit)-tembela. gagurile, memorabile toate, de un grotesc aburd, se succeda cu o regularitate care ii dau filmului lui mel brooks o consistenta si o omogenitate mai rare in genul comic. fara schimbari de ton, fara rupturi stilistice (grotescul mizanscenei - decoruri, personaje s.a.m.d. - persista pe tot parcursul celor 105 minute), aceasta parodie
Dementa exista cu un singur scop - ca sa te faca sa razi. si cine te poate face sa razi (si doar atat) mai bine decat mel brooks ?
8/10
si acum, cazul
king kong. cu riscul de a fi linsat pe forum, risc sa marturisesc ca mi-a placut. si asta in conditiile in care nu mi-au placut niciodata poncifele regizorale marca peter jackson. dar kestia cea mai tare este ca aici nu strica absolut nimic ! cel putin in prima parte, 'king kong'-ul nou (zic asta fara sa fi vazut originalul lui cooper) nu este decat un film de aventuri foarte misto executat: paceing-ul e perfect, nu te plictisesti o clipa, iar peejay chiar te sperie cu cateva faze. zau, tipu' a ajuns la o megalomanie care efectiv te ucide in scaun, atat de evidenta e pe ecran: a ajuns sa se autociteze (nu vad altfel scena cu viermii uriasi - brrrrrr, iti ingheata sangele in vene - decat ca pe o trimitere la al treilea 'stapan al inelelor') si sa creada ca iti poate pastra vie atentia timp de trei ore, la o poveste de dragoste intre un om si o maimuta, intre
frumoasa si
bestie.
iar, in aceasta privinta, ceea ce frapeaza este, totusi, abilitatea cu care reuseste, in partea a doua a filmului, sa surprinda tragismul intregii povesti, in niste cadre de o intensitate vizuala care te face sa transpiri (bine, eu am si un serios rau de inaltimi !

).
pe bune, e chiar foarte ok...
8/10
p.s.: poanta cu fay wray si RKO si cooper e totala !