bride of chucky 2/5
…mda in anii 90 filmele au devenit, vorba lui Norma Desmond, mai mici. Prea mici in cazul de fata
dupa childs play 2&3 care au fost foarte bine facute chestia cu mireasa pica prost (chiar mai prost decat alien4, batman4, etc, de ce nu s-or rezuma oamenii astia la trlilogii nu stiu si ma umple de nervi)
1 nul la capitoul suspans si sadisme (multumesc, in loc de enspe trimiteri la celelalte filme din serie si bride of frankesntein preferam macar un minut de thrills)
2 lipsit de umorul de calitate, are totusi momente si replici amuzante; dar nu toate functioneaza
3 disparitia protagonistului din partile1-2-3 si inlocuirea lui cu un cuplu de tolomaci indragostiti (asta asa ca sa fie paralelism ieftin cu chucky si gagika`sa) nu ajuta cu nimic
4 crimele lui chucky sunt interesante, dar seci, fara pic de teroare sau sarit in scaun
5 cel mai impardonabil e atentia penibil de putina care se acorda inceputului (re-crearea lui chucky) si sfarsitului (distugerea sadica si interminabila a papusii)
EL TOPO 5/5
Superb&splendid&sublim
Cam asa cred ca ar arata Dogville daca ar fi fost scris de Brussolo si regizat de Fellini, carnaval burlesco-grotesc mistiocaloido-metaforic despre religie (crestinismul citit prin samanism) si societate (degenerata, sclavagista, ipocrita, inarmata pana in dinti)
Ne-povestibil (da, exista un fir narativ dar este cel mai putin important lucru din film) pe motiv ca poezia hieratica si magia hieroglifica (fu Ck, cred ca am un puseu de pretiozitate!!!) nu se povestesc, se simt. Sau nu
Erotic, mistic, stilizat, simbolist, atroce…that`s CINEMA
Repere: Marques&Fellini&Barney
Tell me what to do, tell me what to say
|