Ca om care imi cistig un leu vinzind branduri, iti garantez ca nimeni din industrie (ma enerveaza folosirea lui 'industrie', are un aer basit exclusivist) nu se intoarce nici in somn la reclamatia anti-reclama a lui bucurenci. Eu inteleg ca violenta titlului si a tonului e imprumutata de la Boris Vian, inteleg ca scrie radical-stingist, dar nu gasesc cuvenita juxtapunerea revolutie-reclama. Cum sa poti compara un slogan comunist cu unul publicitar? Ce, te pune vreo agentie sa ii fredonezi sloganele? Iti da vreo firma in cap ca nu cumperi adidasi de la ei ci castraveti de la altii? Eu zic ca bucurenci se cred la salvati Delta Dunarii ( o initiativa de salutat in picioare, jos palaria) si daca acum, iarna, e inghetat pe acolo, s-a gasit sa isi probeze tonul che guevarist impotriva reclamelor ca, probabil, aia era tema Dilemei Vechi pe saptamina viitoare. Da, poate deranjeaza panourile alea in mijlocul Bucurestiului (pe mine, unul, nu, ma cred in Europa), dar nu trebuie sa dai in ele cu un ton din ala asianic, care face apel la revolutie, ca sa induioseze inimile. Pentru ca asta, dragul mosului, suna deja a ton de PS announcement.
|