bun, deci vazute:
wallace & gromit in the curse of the were-rabbit a fost de destul de simpatic, o comedioara fara pretentii plina de referinte cinematografice de la horror-urile de serie B din anii '40 pana la 'king kong'. am ras usor vinovat, dar sanatos. nu are nici umorul incisiv al lui 'shrek', nici sofisticaria si sentimentalismele disney. ceea ce nu-l face mai putin agreabil.
7/10
the good, the bad and the ugly - mda, ei bine, l-am vazut abia acum. ultima oara cand l-am urmarit, era la 6 anisori, cand era difuzat ilegal de postul local, via casete piratate. de atunci m-am familiarizat un pic cu western-ul si comercial, si foarte personal deopotriva, al lui sergio leone: inegalabilul 'once upon a time in the west' (care ramane, in continuare, cel mai bun western leone), grandiosul, desi inegalul 'once upon a time in america' si mai putin ok-ul remake dupa 'yojimbo', 'per un pugno di dollari'. chiar m-as risca sa spun ca leone e cel mai personal autor al unui gen per ansamblu comercial: alternanta dintre prim-planuri si planuri panoramice, acele unice planuri-detaliu ale ochilor, momentele lungi de liniste alternand cu cavalcadele nebunesti, suierul impuscaturilor si sunetul exploziilor. nu stiu de ce, dar totusi, in cazul lui 'the goos, the bad and the ugly', i-am simtit lungimea (spre deosebire de 'once upon a time in the west'). care sa fi fost motivul ? :? poate de vina au fost si prea multele divagatii ale storyline-ului, nu stiu... oricum, ii recunosc statutul de western clasic.
9/10