Originally Posted by BeNnY:
Cinci adolescente se sinucid in regia lui Sofia Coppola.
|
ba, cred ca ai luat prea in serios "cut"-ul regizoral. we all loved your absence, benji. :lol:
.................................................. ...................................
the lady from shanghai - un noir destul de misto, cu niste replici memorabile, niste scene pe alocuri geniale (climaxul din parcul de distractii) si un acting ireprosabil, mai ales de la rita hayworth. :love: pacat, insa, ca intriga ramane atat de trasa de par, motiv pentru prea multe elucubratii si 'rasturnari de situatie'... ok, noir-ul inseamna, printre altele, si o anumita arta a twist-urilor intrigii, dar daca ne intrecem cu gluma, ajungem la un mystery demn de 'scooby-doo'. :sick:
hotaru no haka - un subiect total neobisnuit pt un anime. povestea (in sine, de altfel tulburatoare) a doi copii care mor de foame in cel de-al doilea razboi mondial putea, intr-adevar, sa aiba vana si dramatism in mainile unui regizor mai putin sentimental & dulceag... asa, a iesit ceva gen miyazaki meeting spielberg. nu-i lipseste o anumita frumusete posaca, dar se putea mult mai bine.
a night at the opera este o mare comedie americana. a devenit instantaneu marx bros.-ul meu preferat, practic din doua motive: in primul rand, pt ca fratii interpreteaza niste personaje mai consistente (pana si zeppo a ajuns sa rosteasca mai mult de 10 replici) si sunt simpatici fara exceptie pe tot parcursul celor 90 de minute ale filmului; iar in al doilea rand, pt ca umorul este undeva mai presus de repertoriul sec-absurd din precedentele, cu accent mai mult pe comicul de situatie.
love and death este alta sclipire de geniu a lui woody allen, devenind favoritul meu din perioada de inceput a carierei sale (mult peste 'sleeper' si peste supracotatul 'annie hall'). aproape ca ma bucur ca am vazut 'a night at the opera' chiar inaintea lui - pe undeva, mi s-a parut ca verva nebuna cu care se succed replicile in 'love and death' are ceva din cea a fratilor marx. e frustrant, totusi, sa-l fi vazut fara sa fi citit 'razboi si pace' - sunt convins ca l-as fi savurat si mai mult daca as fi citit vasta opera a lui tolstoi (sau, vb lui IMM, tolstoievski).
50 first dates - alta dulcegarie inutila.