Elephant - Gus Van Sant
Mi-am pierdut timpul...E o chestie a unor filme, sa te faca sa simti timpul filmic ca si cum ar fi real.Si in unele cazuri e chiar ok.Dar Jesus, sa ma uit cum camera ii urmareste p'aia minute in sir, nefacand practic nimic, inseamna ritm 0.Si daca nu e ritm, nimic nu e.Deci, planuri foarte foarte lungi, care poate pentru unii functioneaza in acest film, dar eu simteam ca nu mai rezist pana la capat.Coloana sonora, sonata lui Beethoven, se pupa ok cu filmul, dar nimic mai mult, puteau sa gaseasca ceva mai bun(mai bun pentru film, evident).Mai sunt momente in care sunetul intervine pentru a ajuta la crearea tensiunii.Daca tot nu erau taieturi de montaj, macar camera facea treceri de la un personaj la celalalt destul de cool.Ok si faza cu emisiunea despre Hitler in timp ce protagonistii isi deschideau "cadoul".Ii dau 5.5/10ca m-a plictisit rau.
Heart of America - Uwe Boll
Da, despre asta tot vorbeam eu mai sus.Ritm!Am simtit povestea datorita montajului.Un mega film.Personajele conturate cu mai multa migala.Mi s-a luat de unghiuri subiective ale drogatilor, cadraje mega dezordonate si stuff like that, dar nu am scapat, avea totusi un rol in desfasurarea actiunii, deci fara nu se putea.Au fost create portretele multor oameni, avem tipul cu un IQ foarte mare, dar care vinde droguri, avem tipul smecherasului care isi gaseste in ultima clipa bunatatea in suflet si vrea sa o aduca la suprafata.Mai e avidul de sex, mai e virgina, mai e gravida, mai e scriitorul ratat care se razbuna pe elevi etc.Muzica buna, mai variata decat a filmului precedent.Ii dau un 9/10.