Mie mi-a placut si nu Match point. M-a deranjat intr-adevar ca nu avea subtitrare, si prima jumatate a filmului mi-a parut plictisitoare si monotona, o poveste banala. Mi-a placut foarte mult felul in care se schimba personajele, Scarlet devine din femeie fatala o simpla fiinta doritoare de dragoste si afectiune, in cautarea unei relatii stabile iar personalul masculin se schimba la polul opus: tanarul care il citea pe dostoievski si dorea sa se realizeze prin mijloace proprii ajunge un parvenit lipsit de scrupule si orice principii etice. Jumatate din film m-am gandit ca nu are nici o sansa sa ajunga la nivelul lui "melinda and melinda", ca la sfarsit sa constat uimita ca l-a depasit cu mult. Desi sunt fan wa, nu l-am simtit pe regizor, ca in multe alte filme, dand indicatii si explicatii actorilor, decat in cateva scene, lucru care mi-a produs un sentiment in acelasi timp straniu, dar si placut: stie sa surprinda si sa fie mereu altfel, chiar daca atmosfera din filmele lui e parca mereu aceeasi, fiind in acelasi timp in continua miscare si evolutie.
|