Dan Piþa - Eu sunt Adam. surprinzãtor de bun. mi se pare cã redã destul de bine atmosfera irealã, bizarã tipicã lui Eliade. se putea ºi mai bine. s-a încercat un mixaj între mai multe nuvele de Eliade. pe de o parte este interesant ºi original aºa, dar pe de altã parte mi-ar fi plãcut sã vãd o ecranizare mai completã dupã La Þigãnci de pildã. calitatea sunetului a lãsat de dorit. 7,5/10
Woody Allen - Match Point. wow! mã aºteptam la cu totul altceva, deºi auzisem cã e mai atipic, cã nu e comedie, dar atît neobiºnuit pt un film de Allen nu m-aº fi aºteptat. Începe greoi ºi dificil de urmãrit aproape ca un film de Vor Trier sau ca Elephant. nu prea înþelegeam unde vrea sã ajungã. pãrea o poveste de dragoste oarecum banalã la început. n-aº vrea sã fac spoiler povestindu-l. ideea e cã la un moment dat, dupã un mers relativ tãrãgãnat, îþi face o injecþie cu adrenalinã sau cu otravã ºi ºocul se dezvoltã exponenþial. mi s-a pãrut destul de chinuitoare ºi folosirea muzicii. dupã ce mai mult de jumate de film aveam senzaþia cã e un film fãrã coloanã muzicalã, a intervenit în exces acea arie de operã suprapusã peste acþiunile tînãrului. chinuitor, dar cred cã ãsta e scopul. poate comentez mai mult cînd îmi mai revin din ºoc.
subiectiv, nu cred cã mi-a plãcut mai mult ca Melinda and Melinda (ºi nu m-a distrat ca multe altele) dar fiind de facturi total diferite le situez pe aceeaºi treaptã 8,5/10.
legat de proiecþie, evident m-au deranjat lipsa subtitrãrii, mai ales cã nu sunt familiarizat cu accentul englezesc britanic ºi n-am înþeles absolut toate replicile ºi lipsa caºetãrii orizontale.
@benny: preþul unui bilet e 50.000 la 2 filme pe searã deci 25.000 per film mi se pare chiar pomanã. aºa cã nu vãd rostul tam-tam-ului cu badge-urile. putea sã fie cu intrare la toatã lumea ºi nu murea nimeni.