“The Phantom of the Opera” 5/10 Din pura intamplare am dat peste acest film, crezand ca este vorba depre versiunea lui Joel Schumacher de anul trecut. Nu mica mi-a fost surprinderea cand am vazut pe ecran ca titlu “La fantasma de la Opera” ca regizor pe Mr. Dario “Suspiria” Argento si in rolul principal de Mrs. Argento Jr., Asia. Mi-am imaginat ca am dat peste varianta horror a romanului lui Gaston Larroux si nu m-am asteptat decat la surprize placute care din pacate n-au aparut. Filmul e slab si dezamagirea a fost si mai mare tinand cont de ce reprezinta cel care l-a regizat pentru cultura horror. Pe alocuri e atat de stupid si de Hollywood-like incat m-am gandit sa nu cumva sa fie o farsa. N-are cine stie ce atmosfera, are ceva gore dar e banal si lipsit de substanta pe alocuri avand chiar iz de parodie. In fond chiar asta sper sa fie, o gluma neinteleasa de mine. Asia parca pana si in “Triple X” era mai ofertanta. Pe langa faptul ca mi-e greu s-o vad in ipostaza de soprana, o mai si violeaza Julian Sands care numai alura de fantoma de la opera n-are. Poate m-am asteptat eu prea mult de la un film de Argento dar sunt chiar curios daca cei care au l-au vazut l-au luat in serios s-au l-au considerat o mare caterinca. Oricum ar fi, rebuturi au mai avut si alti mari regizori de horror.