The Duellists Ridley Scott
nu stiu altii cum sint, dar mie filmul asta imi parea a fi un road... poate din cauza tov. Sergiu Nicolaescu... sau a lui Steven Spielberg...
va dati seama dupa cele spuse ca prin scrierea lui Conrad nu trecusem. asadar filmul a inceput cu o buna surpriza, situarea temporala in vremurile in care Napoleon se instapanea peste lume.
o cuvantare despre un tip (paranoic) pentru care onoare inseamna duel, iar daca i se pune pata pe cineva (cred ca expresia 'a se pune pata' trimite pe de-o parte la anatomie - pata oarba din spatele ochiului :lol: este exteriorizata-asezata pe un obiect/fiinta, atitudinea fata de respectivul fiind miscandu-se in apropierea iubirii\urii profunde manifestate in cazul filmului prin anii de cautare asidua a imprejurarilor care sa favorizeze o noua confruntare in sabii, carne si oase. pe de alta parte trimite la moderna tehnica militara, la pustile astea cu catare laser... ochirea se face cu ajutorul micii pete rosii care fixeaza capul, inima... piciorul), acela devine mobilul existentei sale.
o atmosfera crancena... neliniste... un film frumos.
|