Originally Posted by Nightwane:
The Exorcism Of Emily Rose sau Daca tragi o bashina in cinematografele spaniole, nu deranjeaza pe nimeni
|
genial... geniala critica. go nightwane, go!!!!
in alta ordine de idei:
Besson - The 5th Element
revazut... un film chiar misto, cu un soundtrack genial, cu o povetse destul de misto, si cu o mila jovovici geniala. ca orice film revazut (notorica, mai lasa comentarele si incepi sa revezi filme, ca le percepi altfel), filmul asta m-a atras de data asta prin felul inteligent si incintant de-a trece dintr-o secventa in alta, de la dialoguri, pana la felul in care sunetul te transporta dintr-o poveste in cealalta (vezi scena cantecului de opera)... 8,5/10
Hanson - Wonderboys
primul rol in care michal douglas a reusit sa ma impresioneze. a facut un personaj de compozitie, greu de jucat, plin de excesse si de nebunii, si chiar a reusit sa-i dea suflet.
o poveste misto, cu cateva idei puse frumos la punct, si cu personaje bine alese. o voce din off care te conduce prin poveste, si care te lasa sa intelegi ideia principala. multe scene surreale care construiesc bine mediul in care se misca protagonistul. scene de dialog chiar foarte bune.
nice. 8/10
Damian - Ramanerea
fuck it... what a waste of time. sincer, o maculatura facuta trist, cu pretentii pseudo-artistice, si cu o imagine care poate fii interpretata ca e "de arta" sau ca anca damian n-a stiut ce face.
o maia morgenstern asa cum o stiim, cu complexul pe care-l putem regasii si in "Passion of the Christ", cu replici gen: "draga, pardesiul" (same voice...), si cu plansetul ala neschimbat, pe care si acuma il pune pe ecrane (in the same fucking boring way). nu cred ca femeia asta a jucat vreo data (inafara de teatru poate) un alt rol inafara de cel al "maiei morgenstern on screen". brrrrr...
filmul asta are un scenariu? nu se vede... un scenarist... nu cred.
filmul asta are vrun punct bun... mda, asa intr-un fel, dragul de Condurache, care a facut cea mai buna prestatie din film. dar nici el nu-i cine-stie-ce.
un final... da, ceva copiat din mai multe filme, cu pretentii, cu lumini scoase din cur, si cu artificii de cacat. scene intregi montate si filmate ca in alte filme (vezi "zabrisky point": cu explozia de la final)...
why did i watch this movie, why? nici macar nu m-am basit cum trebuie... laba trista de iepure schiop si miob.... 0/10
Fellini - Giulietta degli Spiriti
damn, ce film. ce compozitie, ce cromatica, ce mise-en-scena, ce constructie narativa geniala, si ce interpretare.... am uitat, ce sound-track!
un film care din nou m-a impressionat, un film plin de caldura, plin de mister, plin de acel gust specific felliniesc.
povestea e prea misto ca sa fie povestita, iar imaginea si sunetul, merg perfect cu ea, construind inca o capodopera... 9,5/10