.h. zimmer-regele si cadavrul :love: nu-mi permit sa zic mai mult de-atat
.demoni si miracole. i'm fed up with lovecraft...nuvela e puctul lui relativ forte, in rest Dumnezeu cu mila(jovovich?

).
.thule si walhalla, mituri si legende nordice...aparuta la ed. minerva...ma imbat cu gandul ca o sa-mi procur cat de curand cele doua Edde, ca sa nu ma mai incurc cu aproximatii de gimnaziu...a fost asa, un aperitiv foarte saracut.
.njal sau saga lui njal, tot la minerva aparuta. ma bucur ca am ramas cu mintea intreaga.

cartea asta trebuie parcursa cu pixul in mana si caietul de notite alaturi(cee ce evident nu am facut) ca se te poti bucura de lectura...
.violet-le-duc: the french gothic revival. delicioasa din pt de vedere vizual, ok si dpdv al continutului, merge si mai bine citita in paralel cu "constructorii goticului"(imi scapa autorul, a aparut la ed. meridiane)
.mitologie romaneasca-marcel olinescu-o incercare laudabila de a inchega miturile noastre, esuata pe alocuri pe tarmurile obiceiurilor si traditiilor de iarna/nunta/etc
.aventurile lui gordon pym- e.a.poe. :hmm: de cacat
.alfred lord tennyson-selected poems; la fel de selectat si oscar wilde... la mine acasa poezia e un musafir rar. de data asta binevenit, bineprimit si binedigerat.
.istoria turcilor...scrisa de un turc

...tradusa de un roman(sau mai multi-nu mai imi amintesc, oricum nu importeaza)-mai frunzarita, mai pe sarite...nu stiu cat e de recomandabila.
.recitit charles perrault-povesti cu zane. o clasa peste grimm; myths and folklore of ireland-mi-am mai imbunatatit parerea :happy: ...relecturari prolifice
.sunt "pe teava" beowulf, gudruna(sau gudrun...sau gudron

?), demonii lui tofsztoievsky si finnegan's wake al lui joyce (thanksuri catre als pentru recomandarea involuntara

)