View Single Post
Old 12 Nov 2005, 09:56   #13
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Re: Muzica cel mai bun prieten al Filmului!

Originally Posted by Nae:
"la strada", pentru muzica... are you kidding. bine, si mie mi-a placut, functioneaza, dar toata muzica din film se bazeaza pe o singura tema muzicala, variata de la trompeta la flaut, and that it. sigur, functioneaza perfect in stilul ala minimalistic de compozitie a lu' felini, but face it, actually it's crappy music... nu cred ca tre sa te enthuziasmezi asa.
Da, ai dreptate. Mä luase un mic val de melancolie - plus enthuziasmul nu atât fatä de tema în sine din "La Strada", cât fatä de valoarea filmului în ansamblul lui, si felul cum leit-motivul îl potenteazä. De fapt, chiar acum, recitind topicul si reväzând ce-am scris, înainte sä ajung la tine, începusem sä am îndoieli.
Asa cä, OK: täiem "La Strada" si înlocuim cu "Dr. Zhivago" - nu de alta, da' l-am si votat.
... si by the way, nu cred ca in categoria asta intra si musical-uri...
Pot intra sau nu, depinde cum o iei. Tocmai de-aia am listat filmele pe cele douä categorii distincte.
De fapt, ar trebui sä fie chiar MAI MULTE categorii - de exemplu:
- musicaluri cu partituri existente dinainte ("Pink Floyd's The Wall")
- musicaluri cu partituri originale ("Singin' in the Rain")
- non-musicaluri cu partituri originale foarte bune (ale lui John Williams)
- non-musicaluri cu ilustratii muzicale foarte bune (ale lui Kubrick)
- non-musicaluri cu muzicä neoriginalä impusä de subiect («Aimez-vous Brahms», "Amadeus").
E clar cä relatiile dintre muzicä si imagine se construiesc diferit, în toate aceste cazuri, si fiecare ar merita câte o discutie aparte.
iar apoi, ce vrei ma-ta.
Sper cäci cratima aia e un semn de românä praghezä, nu de atitudine la adresa familiei!

Mi-am mai amintit:
"Sound of Music"
"Love Story"
"Twin Peaks"
"One Flew Over the Cuckoo's Nest"
"Raba Liubiv"
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif