View Single Post
Old 07 Nov 2005, 09:17   #3394
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Mala Portugal:
Poate nu e foarte inchegat, poate, pentru o constructie narativa "se intampla" prea repede

posibil tot ce e posibil.

.................................................. .................................

the 40 years old virgin - de ce m-am uitat la chestia asta ? eram hotarat sa ma distrez cu o guilty pleasure, pana m-au pus pe al treilea rand, cu cativa croncanitori de popcorn in stanga si-n dreapta, citind subtitrarea de parca aveam o carte uriasa pe ecran. in prima lui parte, filmul lui apatow e ok, un fel de '40-year-old american pie'. numai ca, in cele din urma, isi da seama ca ar fi total necomercial sa n-o dea pe sentimentalisme si romance, si o face atat de lamentabil, incat ai impresia ca te uiti la '40 years of harry meeting sally'. :sick: si, bineinteles, gagurile scabroase nu intarzie sa apara. una peste alta, re:jectabil (vb lui KORBEN, care a scris gillian de vreo patru ori).

6/10

in the mood for love - acum o saptamana or so, am vazut unul din primele filme ale lui wong kar wai, superbul 'a fei jing juen'. 'in the mood for love' mi s-a parut (stiu ca o sa ma mancati cu fulgi) cel mai plicticos wkw ever. ok, din pdv al mizanscenei, wkw a ramas acelasi copil teribil, care se foloseste de aceleasi culori fluide care iti inunda ecranul, de unghiurile de filmare geniale (niciodata sotii celor doua personaje nu apar in cadru, desi prezenta lor in scena este mereu sugerata), de accentul pus, poate acum mai evident ca oricand pe detaliul de decor in stil neo-antonioni (ceasul siemens, fumul de tigara, rohia inflorata, perfect mulata pe trupul zvelt al lui maggie cheung, costumul lui impecabil, coborarea/urcarea scarilor de catre cei doi, care iti sugereaza parca un fel de automatism al felului in care se indragostesc)... dar problema ramane, totusi story-ul... o poveste de dragoste greoaie, care se deruleaza la relanti in aceleasi gesturi infranate, priviri ascunse s.a.m.d. pana la urma, de ce naiba dragostea asta e atat de imposibila ??

ah, dar muzica, cu siguranta ramane muzica... :shock: