Bande a part , in regia lui Jean-Luc Godard
O capodopera.Secventa cafenelei nu o voi uita niciodata.Doi tipi si o tipa la o masa intr-o cafenea.Unul din ei spune:"Un adevarat minut de liniste dureaza o eternitate".Dupa care ni se taie sunetul, nu mai auzim vocile din off ale celor din jur, nu mai auzim nimic, ii vedem pe cei trei pastrand momentul de liniste...si spectatorul odata cu ei, asta conteaza de fapt(cred ca efectul ar fi fost mult mai accentuat daca as fi fost intr-o sala de cinema, pe unde cu rusine marturisesc ca nu am mai trecut de :sick: ) In timpul dansului celor trei, se mai intampla ceva asemanator, muzica nu se mai aude, ei continua sa danseze, si din off naratorul (JL Godard) spune ce gandea fiecare...Actrita principala, Anna Karina, sotia regizorului (o dulceata).S-a adresat si spectatorului, punand o intrebare uitandu-se direct in camera, ceea ce se intalneste mai rar.A twisted script.De urmarit dominantele cromatice, releva multe lucruri interesante.Regizorul s-a semnat pe generic "Jean-Luc Cinema Godard", asta nu stiu de ce (pres ca are legatura cu Nouvelle Vague).Pun filmul pe cd, mi-a placut.