View Single Post
Old 02 Nov 2005, 16:33   #3383
notorious
NBK

notorious

red eye - un thriller care reuseste cu gratie sa fie incinant si fain stilat in primele 60 de minute, si apoi, cu aceeasi gratie, s-o ia pe aratura, cu toate cliseele de gen posibile, cu personaje pe fuga, muscaturi de varice, impuscaturi s.a.m.d. deh, doar e wes craven, dar un craven care nu imbratiseaza cliseele in cauza doar pt a le parodia/satiriza in stil 'scream', ci plonjand efectiv in ele (aproape te intrebi daca in trilogia 'scream' era constient de sine insusi ! :shock... totusi, nu l-am vazut pe hitchcock (unde e hitchcock ?!). pe unde o fi ? in gagul din toaleta (misto ce-i drept!), in imaginea claustrofobica ? :huh: nu stiu, mie mi se pare pur si simplu un thriller istet si bine regizat, nu-chiar-atat-de-hitchcock-ian-cum-vrea-sa-l-faca-sa-para-craven.

7 +/10

marele jaf comunist - mda, aici e de discutat si nu prea am chef. la inceput, l-am luat ca pe un atac la adresa comunismului, apoi ca pe un film dur, realizat fara menajamente, malitios si destul de neutru.

8/10

madagascar - cute and cudly, vorba lui stiller. inainteaza in forta atata timp cat actiunea ramane in perimetrul manhattan-ului, apoi, odata ajunsi cu animalutele (misto create personajele apropo ! in jungla africana, o dam pe platitudine si 'previzibilitate'... pacat. de savurat, in schimb, trimiterile la 'cast away' si 'zoolander'.

7/10