Thread: Fotografie
View Single Post
Old 02 Nov 2005, 13:42   #28
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by raptor:
de ce e o poza buna, artisticoidal vorbind?uite, comentam poza asta:

.si ca sa nu crezi ca sunt subiectiv, te informez ca tot ce am facut a fost sa tast w la puterea 3 google punct com, am scris great photo am intrat pe primu link si am luat prima poza gasita.

w=1?
Aceasta poza facuta de hans Boddeke cu un Nikon D 70 este buna pentru ca:
-ea are un subiect interesat, doi poipindai, hirciogi, castori, dihori
Nu este buna pt ca:
-dpdv filmic personajele se uita direct in camera, which sucks, probabil ca pozarul le-a pus axul privirii in zona aia periculoasa situata miliemtric in stinga obiectivului, dar ei au gresit.
-este buna pentru ca, desi nu s-a lucrat la layer mode in Photoshop, cromatica are un je sais quoi de tobacco filter, filtrul de imagine favorit al unor batrini pozari de imagini in miscare de Conrad Hall cind a filmat In Cold Blood (sau, poate nu, filmul o fi fost un alb negru high contrast dar monitorul meu nu era calibrat cum trebuie).
- nu este buna pentru ca unghiurile plonjate taseaza personagiile si le micsoreaza importanta, incumbind totodata o instanta superioara, in cazul de fata pozatorul, care, astfel, in locul unei poze in tonuri neutre, ne-a glasuit subliminal si subiectiv despre his self-assertive importance; si acest lucru nu este corect dpdv politic fata de bietele animale; aceast apoza ar fi trebuit sa aiba un disclaimer gen: no animal was (morally) harmed in the making of this shit.
-este buna pentru ca are in ea spiritul de persistent yet fleeting al snapshoturilor
-este buna pentru iluzia optica data de folosirea focalei de 10, 12, habar n-am, mm, care face smecherii cu spatiul; atit de aproape si totusi departe, cum s-ar zice
-nu este buna pentru ca pare genul de instantaneu comercializat ulterior pe felicitari de la mare trimise de oameni fara imaginatie congenerilor lor cu textul : IUBESTE-MA, sau IA-MA ACASA, TATICULE.
-textura solului si blana lor, animalutelor

Am adus in emisiune si parerea avizata a unui manipulator da imagine digitala deviantart, frate-meu

"reusit portret. personaje mai expresive decat specia lor mai putin paroasa. sau poate chiar reordonare a unei asocieri tovarasesti din plan omenesc. curiosul mic din spatele primei linii, si marele curajos, care s-a apropiat de lentila cu pofta neinitiatului. buna lumina, fain ton sepia, te-ai duce cu ei cu drag inaintea unor poze cu pizde imbracate cu rochie de la doina levinta"
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif