View Single Post
Old 30 Oct 2005, 04:11   #448
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Poliloghia de mai sus ar trebui s-o salvez, pe urmä s-o sterg, s-o pästrez, si DUPA AIA, CAND SCENARIUL E GATA, s-o trimit si sä spun: "Asa, bun, ACUM povesteste-ne cum l-ai scris!" In momentul de fatä, scuzele si auto-persiflarea ajutä fix ca o frectie la un picior de lemn.
Nu stiu, dar am eu asa, o bänuialä, cä dacä te duci la un producätor si-i spui numai O DATA (nu de coispe mii de ori) "Trebuie sä scriu un scenariu", el îti va räspunde: "Päi scrie-l, tatä!"

* * *

Serios acum:
Greseala nr. 1: Decizia de a relua totul de la zero. NU ERA NEVOIE. Scenariul avea toate datele, trebuia doar sä fie ORGANIZAT, CLARIFICAT, STRUCTURAT, si imediat ar fi început sä CREASCA SINGUR.
(Asa cum spusese si Bagheera la întâlnirea aia de pominä: îi lipsea FOARTE PUTIN ca sä devinä FOARTE BUN, iar acel "foarte putin" se putea clarifica doar prin câteva discutii; pânä la forma pe care am filmat-o, s-a rezolvat APROAPE TOTAL. In continuare, ar mai fi fost necesare doar niste mici retusuri finale (concret: ceva periaj de dialog si clarificarea câtorva repere de actiune).
Greseala nr. 2: Lucratul în turnul de fildes, când INCA mai existä niste oameni care, asa cum au fäcut astä varä, puteau sä AJUTE.
Greseala nr. 3: Ambitia întinsului mai mult decât e plapuma (mai ales când e scurtä si propria plapumä, si toate pledurile împinse de unii prin televiziuni, pentru grila de la anul).
Greseala nr. 4: Abordarea "inspirationistä" (mai întâi dialogurile, si alte elemente formale), înaintea structurii (cu atât mai grav, cu cât e o greseaalä constientä, märturisitä, dar nu si remediatä!)
Greseala nr... etc.

Concluzia: din gresealä în gresealä, spre victoria finalä!

O solutie pe care stiu de pe-acum cä n-o va accepta nimeni:
Dati-mi materialele ASA CUM SUNT, si läsati-mä sä scriu eu scenariul. EVIDENT cä va fi alt scenariu decât al vostru, ceea ce va trebui sä vä BUCURE, pentru cä va însemna cä în sfârsit ati devenit SCENARISTI. Atâta vreme cât vä legänati în utopii gen "Sä se revizuiascä dar sä nu se schimbe nimic" (sau, mai la obiect: "Vrem ca producätorul sä nu schimbe NIMIC din scenariu, si sä ne permitä sä supraveghem filmärile pentru ca nici regisorul, nici actorii, nici altcineva sä nu schimbe nimic"), nu sunteti scenaristi, ci poeti visätori.

Stiti ce-i aia teslä?
Stiti în care parte a trupului îsi dau unii cu ea în anumite situatii?
Ei, atunci stiti si ce se întâmplä în momentul de fatä cu aparatul meu de reproducere a speciei.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif