Originally Posted by Alex Leo Serban:
draga pitbull,
ma mira ca mai esti atit de naiv incit sa crezi ca o demolare 'cum scrie la carte' a lui serge ar avea alt efect decit sa-l faca sa se simta victima unei persecutii... ba inca, 'politice'!
|
Päi iubite neprecutzäpite, n-am zis si eu acelasi lucru, pe puncte, în replicile date mai sus Cuiva (adicä lui Cineva)? Intrebarea mea non-retoricä nu avea în vedere vreo utopicä iluminare a säräcutzului maëstro în ceasu-al doispcelea, ci simplul fapt în sine: DACA ASTA E REALITATEA, SI-O STIM, de ce nu-i spune nimeni CLAR, PE NUME (äää... da... nomina odiosa!

)? In fond, ce proportie din cronicile de film (alea serioase, zic), urmäreste scopul de a lumina regisorul? Ce întelege sau nu întelege el din ele, e treaba lui si a luciditätii lui, nu-i a criticului (cel putin de la un punct).
parerea mea (...) e ca omu e senil, dar e singurul care nu-si da seama de asta.
|
Aferim!
daca n-ar lua din buzunaru fiecaruia pt a-si face excrementele apoase numite 'film' as trece cu vederea
|
Vezi, tocmai ASTA e! Nu merg pânä la a spera cä o atitudine predominant normalä a criticilor ar ajunge sä-i influenteze perceptibil pe äia de la C.N.C., cä stim care-s jocurile acolo - dar, din nou: ar trebui sä se INCERCE, dacä nu din pragmatism, mäcar din simplä onestitate.
Si pe urmä, mai e si publicul. Unii, altii, citesc presa - cä dacä n-ar citi-o, voi ati päpa pâinicä cu margarinä tinând cursuri pe ici, pe colo (sau cu unt, dacä nimeriti la niscaiva particulari). Uite cât popor încä mai picä pe coada fracului în fata lu' neica. Ridicati-i nivelu', bre - mäcar nivelul pärtii de sub coada fracului, dacä nu si-al astupushului de grumaji! Cä altfel, de ce scrieti? Ca sä luminati autorii, nu, cä ei e mai däshtepti. Ca sä luminati natia, nici, cä ea e gregarä. Atunci, de ce? Ca sä vä simtiti voi bine, plus câteva capete mai räsärite?
- in fond, '15' e chiar hilar de prost, eu am ris aproape tot filmu,
|
Abia astept regalu'!

Merg säptämâna viitoare, la un matineu d-äla cu juma' de pret (ce päcat cä mi-am pierdut de vreun sfert de veac carnetu' de student!)