Originally Posted by m0n0:
Night Watch - 7/10 un exemplu bun de horror rusesc...dar, cam confuz si mai plictisitor pe la sfarsit...multe efecte tari ( recomandat celor care le plac filmele cu o groaza de efecte, care mai de care mai pompoase si mai "wow"-creating-effect ) you're choise...
|
hai, mai, da-i drumul la robinet ! sper ca vroiai sa zici ca 'nightwatch' e un jeg de film, mai prost decat 'constantine' si mai plictisitor ca 'van helsing'. hai, nu te sfii (apropo, sa stii ca e
your choice)...
.................................................. ............................
eh, dar am vazut si o ecranizare fantastica ! :w00t:
dangerous liaisons este exemplul perfect de roman care trece nealterat, neatins in imagini. mie mi s-a parut ca filmul lui frears socheaza exact prin ceea ce laclos plictisea - sincer, nu o data am cascat luuung la schimbul de epistole dintre vicontele de valmont si oricare dintre madame de tourvel, marchiza de merteuil sau cecile volanges. ei bine, in filmul lui frears exista un naucitor suspans al succesiunii replicilor si al miscarii scenice (vezi scena confesiunii doamnei de merteuil in fata lui valmont sau momentul declaratiei de dragoste dintre acesta din urma si presedinta de tourvel), pastrand intact si umorul obraznic, scandalos din roman. iar malkovich si close sunt perfecti (nu admit contraziceri !), chiar daca thurman si reeves sunt abia remarcabili. iar unitatea compozitionala (inceputul in care valmont si merteuil sunt machiati pentru 'spectacolul' in societate, finalul cu marchiza care se demachiaza, infranta cu propriile-i arme de aceeasi societate pe care credea ca o poate manipula prin minciuni si viclenie) face intregul aproape desavarsit. abia imi pot retine entuziasmul.
9/10