Cateva filme la TV weekend-ul care tocmai a trecut:
"Kalifornia" 6/10 Un thriller de la Dominic Sena destul de subtire dar care surprinde prin personajele intrepretate de Brad Pitt (cred ca cel mai "rau" personaj negativ pe care l-a jucat vreodata) si Juliette Lewis (un rol diametral opus celui din "Natural Born Killers"). David Duchovny joaca rolul unui scriitor care pleaca spre California impreuna cu prietena lui cu scopul de a se documenta asupra unora dintre cei mai mari criminali din istorie. Lor li se alatura si un cuplu cam ciudat (Pitt & Lewis) cu care impart cheltuielile de drum. Problema e ca redneck-ul interpretat de Pitt nu a avut o copilarie foarte fericita si a devenit un criminal sociopat.
"Miller's Crossing" 7/10 Din punctul meu de vedere nu cel mai bun Coen (am o slabiciune pentru "Blood Simple") dar oricum un film cu gangsteri de prima mana. Probabil cel mai bun rol al lui Gabriel Byrne (un gangster cinic dar foarte inteligent care da dovada de mult sange rece chiar si cand situatia il depaseste), un John Turturro parsiv, speculant si profitor, un Albert Finney impulsiv (magistrala scena in care cei doi asasini incerca sa-l lichideze sau cea in care il scoate pe Byrne in pumni din club) si un Steve Buscemi guraliv cu un rol micut dar savuros. Umor negru, mult cinism, un omagiu adus clasicelor!
"Smiles of a summer night" 8/10 O superba satira mascata intr-o comedie de moravuri, un studiu de caractere bazat pe un triunghi amoros. Mai multe personaje cauta si in final descopera dragostea adevarata trecand printr-o serie de intamplari care mai de care mai tragi-comice. Personaje atasabile (joc actoricesc impecabil, excelenti contele si cele doua Armfeldt, mama & fiica), conflict puternic, climax dramatic si deznodamant optimist. Luna octombrie a fost declarata luna Ingmar Bergman la TVR Cultural iar saptamanile viitoare urmeaza: "Tystanden" (15 octombrie), "Persona" (22 octombrie) si "Vargtimmen" (29 octombrie).