View Single Post
Old 09 Oct 2005, 04:04   #13
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Halbe Treppe - Un film german care merge pe o reteta clasica Woody allen, doua cupluri maritate, sotia unuia se incurca cu sotul alteia, that simple. Dar regizorul uita ca el nu e Woody allen. Nici nu cred ca incearca sa fie, dar cand allen perfectioneaza un stil , orice alt experiment in acea directia va sta in umbra scunda a lui woody.
Umor exista dar e sec si rar. Filmul sufera de 'realism' si 'drama' excesiva, o vai ce tragedie sentimentala traiesc oamenii astia.
M-am plictisit, o ora si cat are asta e cam mult, incat am avut timp sa uita ca ma uit la un film si sa contemplez numeroase alte aspecte ale aceste vieti complexe, cum ar fi ce e la tv maine si ce am in frigider si de ce femeia aia din primul rand se clatina aproape robotic. Mai toate cadrele sunt centrate pe fata actorilor, ca sa-i 'vedem' mai bine, persoana, sufletul etc. Dar aceste persoane sunt triste, reci (tot filmul e 'rece' spre deosebire de filmele marca w.a.), neinteresante, urate (adica acesti oameni sunt urati) si oarecum antipatici (fiecare mi-a fost antipatic macar la un moment din film).
Totul se termina bine cu un cuplu si nasol cu altu, avem o imagine cam labaroasa referinta la Amelie, morala gen "viata merge mai departe, hai sa zambim", multa bucurie, ascultam muzica si dansam. Contrastul intre filmul plicticos, rece etc. si finalul optimist este iritant. O revelatie complet gratuita si o evolutie stupida. Undeva, cineva de la scenariu a uitat ce a scris pana la final si a zis sa bage ceva dragut just for the sake of it, american beauty style. I spit at the ending.
Asta e un film pentru suedeze olimpice (in special alea halterofile) care mananca dintr-o galeata si fata are un diametru... considerabil. Sau e genul de film care se da dimineata la HBO cand nu se uita nimeni. Just plain sucky.

Nach dem Fall - un documentar despre ZID (oarecum). Plicticos.

Plus-minus Null - uitasem de jegul asta. O poveste de dragoste, un tip fuge dupa doua gagici, nu prinde nici una, tipul e antipatic, sa moara. O coloana mono-melodica. Groaznic de lung. Adica prost.