Originally Posted by notorious:
'the thing from another world' era un SF inteligent, realist, care mergea mai mult pe angoasa starnita de prezenta in baza aceea izolata (...) si pe stradaniile cercetatorilor de a analiza pericolul si de a-l infrumnta prin mijloace inteligente. in timp ce carpenter (...) mizeaza aproape in totalitate pe efectele viscerale ale creaturii in cauza: muci, bale, carne etc., coborand totodata IQ-ul intregului grup de oameni, preocupati parca mai mult sa-si distruga adapostul si sa se omoare intre ei decat de supravietuire...
|
mi-a placut exact din motivul pe care-l invoci tu cand iti motivezi preferinta pentru ala din 50 (pe care nu l-am vazut insa). eu am vazut pe dos fata de cum ai vazut tu, the thing parandu-mi misto tocmai pentru ca se bazeaza mai mult pe paranoia cercetatorilor (preocupati poate sa se omoare intre ei taman din dorinta aia de supravietuire), generata de faptul ca nu stiau identitatea celor cu alienul in ei si mai putin pe efectele speciale, care efecte speciale nici nu mai par, cand vezi filmul acum, atat de misto. poate doar the head-poppin' scene.
nu stiu care dintre noi are dreptate though.