Thread: Anonimul 2005
View Single Post
Old 01 Oct 2005, 22:26   #48
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

And now, a HUGE post from, me.
Nimeni nu-l va citi but what the heck.

Retrospectiva anonimul:

10 minutes older: The cello - asta e slab.

Jeg:

- Bertolucii a fost un jeg. Plicticos, vai ce poetic, vai ce p***.
- cel Godard nu m-a atins deloc.
- Addicted to the Stars (Michael Radford). Neinteresant.
- Ten Minutes After (István Szabó), jeg neinteresant, violenta conjugala my ass. major letdown. Nici maca nu-i camp.

Interesant:

- About time 2, Mike figgs pare un jeg, dar are o idee interesant. Pacat ca a fost cam tembel in exprimare. Tipul principal care vorbeste e misto.
- One moment, viata unui tip. Tipul e simpatic. Dragut.
- The Enlightenment, un tantar sta pe langa niste oamenii si contempleaza timpul a la greek style. Textul din V.O. mi-a adus aminte de scena din I.Q. in care un savant dovedeste in mod stupid ca timpul nu exista, funny. Filmat FOARTE bine. Dragut.

Revelatia:

- Vers Nancy (Claire Denis), am vrut sa-l urasc si l-am urat. Un tip batran, gen zen, si o fata in tren vorbesc despre societate, cum e omogena si cand apare un intrus se dezechilibreaza, multe cuvinte lungi, philosofie etc. Plictiseala, ma vedem cate un cadru exterior, cate o imagine a unui timp negru care sta in tren. Am fost doar vag atent la ce se vorbeste dar e atat de bine construita chestia incat nu trebuie sa fi atent la tot. Faza de final m-a naucit, intra perfect. Bravo fata.

10 minutes older: The trumpet - asta a fost misto.

Jeg:

- Lifeline (V�*ctor Erice), neimpresionant, lent, plicticos, viata la tara, vai cata poezie, stai sa ma duc pana la baie.

Bun:

- Ten Thousand Years Older (Werner Herzog), interesant, dragut. Un trib pierdut meets the present day, techonolgy and stuff. Nush daca chestia e reala, dar e bine facuta. NU am simtit nevoia sa ma sinucid dupa ce am vazut asta.
- Twelve Miles to Trona (Wim Wenders), un tip face supradoza si cauta un spital, nu gaseste, devine hipiot, dar e salvat in the last moment. Tipul e varza (ca actor), dar fazele surealiste sunt foarte bine facute.
- Int. Trailer Night (Jim Jarmusch), jarmusch mi-e simpatic mai nou, e misto chestia asta, dar nu e remarcabila, we've seen this before in coffe and cigaretts (well...). Oricum, NEXT!

Genial:

- We Wuz Robbed (Spike Lee), alegerie din 2000, the real thing. Oamenii sunt fff misto, al gore e simpatic as always, foarte bine facut. Go go spike lee.

- Dogs Have No Hell (Aki Kaurismäki), KAURISMAKI!!!! Genial. Gen, versiunea finlandeza a unui film epic de dragoste american din anii 50. Avem un tip in palton, cu palarie, o gagica, un tren, the works. Actorii sunt tari, replicile vin cand trebuie, cum trebuie si muzica e gen "the greatest movie ever made", but everyone is... indiferent and cool. Superb. Iar titlul e... :huh:

- 100 Flowers Hidden Deep (Kaige Chen), un tip nebun cere niste mobila invizibila sa fie mutata. E atat de "warm" fata de tipul chinez, si e atat de simpatic si inocent. Just soooo cute.

Death in Gaza - Foarte misto facut. Se vede mana unui documentarist BUN. muzica e tare, povestea e... Documentar. Cei doi baieti sunt bine alesi. Dar most of all, e filmat exceptional. Pacat ca a murit, dar asa filmul are o POVESTE. Go down in history, why don't you.

Persons of Interest - cam plicticos, dar interesant. Tipul 'jazzy' e senzational.

Terror in moscow - rusii sunt dobitoci. interesant pt ca e real, but w/e.

Before Dawn - Foarte bun. Misto facut. Singurul care merita un premiu.

Ala animat cu plastilina... - simpatica, dar nu se compara cu Fallen Art, are you ppl BLIND?

Canton - e ok, dar nimic senzational. Gen viata se misca greu, pauze lungi in vorbire, rutina etc. Nimic nou, dar facut cat-de-cat ok.

Nori de vara - a luat premiul dar cam e jeg. NU merita nici un premiu. au fost ATATEA chestii mai misto, pana si "Happiness" (care mi-e mi-a placut la nebunie) era mai misto. Poezie, plictiseala, laba (I am a bit blunt).

Adam and Paul - Foarte misto. Versiunea irlandeza a Dumb and Dumber. Doi tipi junkees in a day of life. Funny stuff, si sunt atat de tembeli incat e greu sa nu-ti placa. Desi filmul e trist si are o nota foarte realista, tot e simpatic... Replicile despre romani sunt antologice, pe sistemul: "That's sooooooooo TRUE".

Mai e o zi, let's hop to it.