Originally Posted by marx:
[...]
Chabrol ar trebui sa-si ceara scuze ca nu a folosit efecte speciale sa-l gadile pe Minrep sub glanda cinefila (atrofiata).
[...]
Paguba in cultura de hribi: te uiti degeaba la filme.
|
Yawn!
------------------------------------------------
Blade Runner: The Director's Cut - au trecut trei ani buni de cand am vazut prima (si singura) data "Blade Runner", in varianta 'originala'. Chiar daca m-a impresionat, nu mi s-a parut ca se ridica la nivelul laudelor care ii sunt aduse in general, asa ca nu am simtit nevoia urgenta sa in revad prea curand. Dar fiindca "Director's Cut"-ul mi-a cazut in mana (pe DVD), am zis ca nu ar fi rau sa mai incerc o data si bine am facut. In aceasta varianta refacuta, voice-over-ul este eliminat, iar finalul optimist este taiat. Filmul nu pierde nimic la capitolul sensibilitate, insa castiga din punct de vedere vizual --- parca ai mai mult timp sa admiri unghiurile largi, umbrelele jaluzelelor pe corpurile personajelor, efectele speciale care si astazi sunt foarte convingatoare etc. Si, nu in ultimul rand, trebuie sa amintesc muzica lui Vangelis, care se muleaza perfect pe imaginile lui Ridley Scott. Si apropo de Scott, chiar si dupa acest superb "Blade Runner: The Director's Cut", tot "The Duellists" mi se pare a fi marea lui 'capodopera'.