View Single Post
Old 28 Sep 2005, 02:17   #1
coco
Junior

coco

Subiectul pe care se face caterinca aplicata filmic

Mi se pare mie ca pe acest forum lumea se ia mult prea in serios. Sotia copii mei si bunicu sunt de aceeasi parere. l-am sunat pe basescu dar nu mi-a raspuns. Copolla nu avea nici o parere. I-am tradus putin si e deacord cu mine. Ideea cu acest subiect este sa va mai relaxati putin.

Sinopsis

Romania 2034. Undeva langa gemenii sitraco. Un grup de cinemagicieni sapa cu ciocane pneumatice de mare calibru. Nu observa camera.

Povestitorul: Pe lângã faptul cã ieºit din toate termenele de filmare preconizate iniþial, ungurii de la Cozlodui lucreazã cu aparatura de filmare interzisa de lege. Chiar dacã geografia spune altceva, filmul american este mai aproape de lumea a treia decât de filmul autohton. ªi asta pentru cã cineastii municipiului nu au reuºit sã punã piciorul în prag ºi sã grãbeascã ritmul filmarilor.

Actul semnat între CNC ºi Cozlodaieni, lasã loc de multe speculaþii. Cu alte cuvinte, ungurii nu prea pot fi traºi la rãspundere pentru întârzierea termenelor de filmare. Unul dintre ele va fi depãºit tocmai pe strada Republicii. Fapt care afecteazã nu doar imaginea oraºului, ci ºi liniºtea locatarilor imobilelor de pe cea mare arterã pietonalã . Ca sã nu mai vorbim de bugetul filmelor. ªi mai grav însã este faptul cã imobilele vechi s-ar putea surpa! Deoarece sa ignorat decizia Inspectoratului Teritorial de a schimba tehnologia de filmare.

In tot acest timp cinemagicienii sapã în continuare cu ciocane pneumatice de mare calibru, provocând vibraþii care se resimt în toate clãdirile din perimetrul zonei de lucru. Camera pleaca pe strada printre gemenii sitraco. Romania 2034.

Povestitorul continua: În urma controlului efectuat în 10 iunie 2034, de inginerii Inspectoratului Teritorial s-a ajuns la concluzia cã tipul de emulsie folosita la fabricarea peliculei din stocul sus mentionat reprezintã adevãrate pericole pentru clãdirile vechi ale oraºului. “S-a dispus încetarea filmarilor în aceea zonã ºi am cerut schimbarea tehnologiei de filmare/procesare” a spus Vasilica Bone, inginer de sunet al ITCICIT. Cu toate acestea, ungurii au readus pe strada Republicii utilajele de cinema, care ar putea transforma cea mai frumoasã stradã din oraº într-o stradã a dezastrului! Mai ales cã cei avizaþi sã-ºi dea cu pãrerea sunt îngrijoraþi de starea mai multor actori ce stau la Corso. “Oricum, clãdirea care gãzduieºte hotelul Corso este în faza de precolaps” spune Iungiri Hustancockin celebrul regizor ungur ITCICIT.

Camera s-a oprit pe panorama cu care se confruntã oraºul in 2034 si apoi a panoramat pe demnitarii din municipiu apoi pe "corabia care stã sã se scufunde", celebrul monument din centrul capitalei. Camera a intrat pe fereastra unui bloc facand parte din proiectul “Bicicleta” atât de mediatizat, dar atât de nebãgat în seamã de localnici… Acolo sta Personajul principal. Incepe muzica. Incepe Genericu'

SE BAGA CINEVA?