View Single Post
Old 25 Sep 2005, 19:08   #3219
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
Quote:
unde dl Puiu a vomat cateva cuvinte. De ce "vomat" ? pentru ca la cate premii a primit filmul lui l-a transformat intr-un jeg de om
Cristi Puiu oricum era un jeg de om.Este si va fi un jeg de om.Doar ca acum probabil ca va fi un mizerabil cu fite.
In alta ordine de idei...am fost si eu astazi la film.Nu pot spune ca nu mi-a placut, pentru ca acest film "spune" ceva.Apoi, a fost filmat intr-un stil dogma95(camere pe umar, fara lumini artificiale, s-a filmat la locatii), ceea ce a oferit filmului un plus de realism, apreciez acest lucru.Ritm foarte lent, cu unele planuri secventa.Fara fite in ceea ce priveste sunetul si montajul.Personajele tipice(pensionarul intelectual care moare de foame, vecina "tata mita" etc...)Am apreciat jocul actorilor, mi-au placut aproape toti.Florin Zamfirescu l-a interpretat foarte bine pe doctorul arogant si acru, pentru ca asa este si in viata de zi cu zi.Ion Fiscuteanu, jos palaria.Filmul se bazeaza pe 2 expresii des folosite in popor, si anume "mi se rupe de ala" si bine cunoscutul proverb "prostul pana nu-i fudul, nu-i prost destul."M-a surprins finalul, mi-a placut tocmai pentru ca m-a surprins.Un film care daca nu ar fi castigat atatea premi si nu ar fi fost atat de mediatizat, cu siguranta ar fi fost un esec in ceea ce priveste publicul.Dar romanul, cum e snob, va exclama la iesirea de la film ceva de genul "ce misto a fost, ba!", desi regreta ca a dat banii pe bilet.In nici un caz nu se poate spune despre film ca reprezinta suflul care va invia cinematografia romaneasca...dar este un pas inainte, macar pentru faptul ca s-a auzit de Romania pe la festivaluri.
st3fan is offline   sendpm.gif