Originally Posted by Nae:
finalul ales de regizor m-i se pare cea mai mare greseala pe care o putea face Murnau...
pana la final 10/10... cu final 4/10 (un musti see, pliz)
|
despre el pare-mi-se sa fi citit ca finalul stabilit de mayer si murnau era cu totul altul. in my book, apparently, jannings a avut altceva de spus, on imdb it's the executives at UFA. eitherway nu ma indoiesc ca e genial ca imagine. Freund...
roma - prima pseudocronica facuta din amintire. si una indepartata. scriu acum despre acest film pentru/din cauza a/dupa experienta recenta de a intra intr-un dom catolic vechi de o mie si ani, prima data de cand locuiesc in orasul acesta, si in mod paradoxal in penultima zi in care mai stau aici... sau cum un episod eminamente intim, religios doar in inertia momentului (pt ca locatia aducea a muzeu de arta renascentista iar muzica... muzica a fost doar inimaginabil de frumoasa) si presupus a fi filtrat intr-un cu totul alt registru al sensibilitatii, mie mi-a amintit de roma. lui fellini. cam atat de mult mi-a placut mie filmul. si exact acum si asa filmul devine visul visat de mai multi. superb. uman. religios totodata.