O prejudecata stupida: "literatura americana? de rahat..ce dracu se pricep astia la arta?"
mda, sa fim corecti politic si sa nu avem prejudecati
prejudecatile definesc de multe ori mai bine pe cineva decat preferintele, remember this
si tot prejudecatile au la baza intotdeauna un adevar (distorsionat ce-i drept)
Niste nume de autori (ignorarea lor, convingerea ca nu reprezinta o literatura este sinonima cu prostia)
da, prostie
chiar imbecilitate sa-ti pierzi timpu citind chestii datate si plikticoase ca Irving, Cooper (dak stau sa ma gindesc as citi memoriile lui alice cooper, )Whitman, Hawthorne
sec XVIII
- Fenimore Cooper, Washington Irving
sec XIX
- Ralph Waldo Emerson, Nathaniel Hawthorne, Longfellow, Edgar Allan Poe, Richard Henry Dana, Thoreau, Herman Melville, Walt Whitman,
William Dean Howells, Henry James
Emily Dickinson,
Mark Twain,
total d acord
cu mentiunea ca twain (oricit mi-ar placea) este un scriitor umorist
- Theodore Dreiser, Robert Frost, Edgar Rice Burroughs, Jack London, Upton Sinclair, Carl Sandburg, Ezra Pound, Eugene O'Neill, Raymond Chandler, T. S. Eliot, Henry Miller, F. Scott Fitzgerald, John Dos Passos, William Faulkner, Ernest Hemingway, Steinbeck,
paradoxal cred cam citit cel putin la fel de mult si multi din ei ca si tine si tot nu ma impresioneaza (desi o`neill si fitzgerald sunt literatura)
Cei contemporani : Bellow, Vonnegut, Nabokov, Tennessee Williams, Burroughs, Arthur Miller, Bradbury, Asimov, Clarke, Kerouac, Doctorow, Roth etc.
mda... brain dead sa fii si tot nu inteleg cum ai pune un pliktis abisal (Kerouac) un Burrougs (uneori tangent literaturii, adik in momentele in care nu e total cazut in propria relevanta de drogat) si pe asimov (pe care l-am citit integral si e pulp mediocru) in acc oala cu Williams si BradburyM-am rezumat doar la cei cititi de mine si/sau la cei mai cunoscuti.
http://www.shsu.edu/~eng_wpf/amlitchron_index2.html