View Single Post
Old 21 Sep 2005, 17:44   #3196
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Originally Posted by notorious:
allen confirma nefericita regula ca mari cineasti decad in ultima parte a carierei (v. godard).
well... eu chiar mã gîndeam recent cã dintre regizorii mai în vîrstã, Allen e singuru care nu s-a ramolit. Chiar dacã Small Time Crooks mi se pare cel mai prost film (în ciuda începutului promiþãtor) al lui dupã Another Woman (o dramã din anii 80 în stil Bergman), filmele lui recente îmi plac. Anything Else m-a încîntat, chiar dacã nu e extraordinar. Tehnica din Annie Hall cu Biggs adresîndu-se direct la camerã nu mã deranjeazã. Personajul Dobel e interesant ºi bine plasat în scenariu. Povestea cu cuplurile mi-a plãcut. Dialogurile miºto. Nu m-a plictisit, nu m-a enervat
Nu sunt de acord cã toate celelalte filme ale lui au o reþetã (elemente comune de stil, da, dar la fiecare eºti ºocat prin cîte o trãznaie nouã). iar dacã ar fi aºa ºi în Anything Else încearcã altceva, tot e admirabil.
În schimb, penultimul lui film, Melinda and Melinda mi s-a pãrut genial ºi foarte original prin idee. Perfect. Cel mai bun film în care nu joacã (la concurenþã cu Bullets over Broadway) ºi între cele mai bune 5 dintre toate filmele lui (în topul meu). Abia aºtept sã vãd ºi Match Point...