Thread: Sin City
View Single Post
Old 11 Sep 2005, 23:33   #71
BeNnY
Guru

BeNnY

We're open.

Am impresia ca lumea (si aparent in lumea e doar ALS) nu ia filmul asta ca ce este. Si anume un graphic novel copy/paste in film, foarte bine facut, pseudo-alb-negru, fara pretentii metaforice, iti da totul as it is. Si nu vad de ce asta ar fi o problema sau motiv pentru a-l acuza de lipsa de profunzime. Cred ca pentru ca e pus intr-o carcasa superficiala (recte totul CGI) unii au folosit asta ca weak point sa start it from there. Si s-au blocat in asta. Dar aparent se pot face si chestii misto asa. Si, scena Michael Madsen / Bruce Willis de la inceput e, intr-adevar, cam foarte prost jucata, dar restul compenseaza. Si chestia cu film pentru generatia MTV e o generalizare gratuita, pseudoscuza pentru faptul ca tie nu ti-a placut filmul. Chiar daca stiu ca tu exact opusul il vrei, si anume te mandresti cu faptul ca nu ti-a placut. Dar e just not your thing, si pe chestia asta l-ai facut un film prost. Nu se cade. Nu se cade!

Altfel, amputarile si decapitarile kill bill style m-au bucurat in repetate randuri si Miho parca e hand-made by QT, o a doua contributie a lui la film. Si sangele in abundenta alb mi s-a parut o idee foarte buna, pentru ca altfel ar fi fost acuzat de furt. Si cand e nevoie de stil, culoare si expresivitate, sangele se transforma magic in rosu. Also, am savurat din plin violenta debordanta super energica in cadrul careia se desfasoara intreaga actiune. Inclusiv (de fapt mai ales) taiatul membrelor lui Elijah Wood (care, de altfel, e foarte ok aici), pseudodecapitarea Benicio Del Toro, eviscerarea Yellow Bastardului & co. Si poate cel mai misto moment - in care il vedem pe Elijah Wood cu 4 furtunuri pe membre si cainele care se apropie de el si el tot cu zambetul pe fata. Oamenii ar trebui sa nu mai fie atat de tight si pur si simplu sa savureze unele chestii fara a-i testa adancimea cu degetul inainte. Sper ca sequel-urile vor fi facute in acelasi stil si formatie.