View Single Post
Old 11 Sep 2005, 14:04   #3123
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by MinRep:
Personajul lui Robbins e o combinatie intre vreo trei personaje din roman... Ogilvy, preotul si the artilleryman.

aoleo, scuze ! l-am 'vazut', dar am uitat sa scriu si despre el. desigur, prin 'spiritul de combatant' soldatesc si planurile subversive (care, apropo, in roman erau mult mai penale :lol este curat 'artileristul'. o solutie, de altfel, destul de ingenioasa, acest '3 in 1'.

.................................................. .............................

cross of iron - foarte misto film. sa zicem ca, la peckinpah, violenta cea mai bine coregrafiata am vazut-o in 'straw dogs', film lasat in umbra insa de spectaculozitatea lui 'the wild bunch' (vezi scena mitralierii din final), dar 'cross of iron' e la mile distanta de amandoua ! de ce ? in primul rand datorita povestiicentrate pe un conflict foarte puternic (de care precedentele duceau oarecare lipsa) intre doua personaje tari: un private steiner rigit, intrepid si rebel (cu cauza ), un erou, si cpt stransky care pozeaza in calitatea ac elui erou. amandoi jucati de un james coburn si un maximilian schell aflati la cele mai bune roluri.

merita un 9+ / 10.