View Single Post
Old 11 Sep 2005, 02:35   #112
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Black XXX-mas (1999) Pieter van Hees

Blurb-ul zice asa: A late 20th century megacity ghetto version of Little Red Riding Hood, A.K.A Little Red in the Hood.

Scurt metrajul (max 15 min) a reprezentat o surpriza extrem de placuta pentru mine, intrucit e foarte foarte asemanator cu ce aveam eu in cap: a luat un basm, Scufita Rosie, (nu mai stiu ce varianta, Perrault sau Grimm, raptore, tu stii mai bine) si l-a contemporaneizat (ba, mai mult, e chiar o nota scifi in el). Filmuletul sta foarte bine la trei capitole: umor (negru), SFX si atitudine. Are niste miscari de camera foarte hoate - de la crane shot-ul din inceput, pina la picioarele fetei pe caldarim, filmate in low angle, cu focala lunga, in slo mo, de parca merge pe catwalk - unghiuri din astea smechere, ma rog. Dincolo de fite, iata povestea, sa nu vi se para ca e doar 16 mm machiat cu CG1, no story, no fleshed out characters, no nothing: Bad Santa (un negru) are o fata (Scufita Rosie) pe care n-o lasa sa iasa din casa in seara de Craciun, ca 'it's a jungle out there'. Fata nu-l asculta, iese - trece pe linga o masina in portiera careia se reflecta o reclama 'forrest' - si merge la dealerul ei de pot. Un politist - Wolfgang - o prinde, o agreseaza, impusca niste by standers fotografi martori la viol, apoi o maninca. Mos Craciun nu stie de lucrul acesta si intra in casele oamenilor sa le fure aparatura hi tech. Un copil il vede, Santa il bate. Mama copilului il vede, Santa o fute (intre timp, sotia lui Santa, plictisita si absenta, o mama cu tigara la tv, apeleaza la un 'Italian Stallion'). Wolfgang se intoarce acasa, ii prinde pe cei doi - un jump cut cu secventa lui W. si sotiei in fata altarului - si isi impusca, by mistake, sotia. Santa ia o pusca de pe perete si il impusca pe Wolfgang, apoi isi scoate fata din burta lui. Close up cu steaua politistului Wolfgang, morphing, aceeasi stea e in virf de brad la familia scufitei rosii, macara, si cei trei cinta O Tannenbaum. Mai e o surpriza dar nu o divulg, pt ca si asa v-am povestit tot filmul.

Cei care mi-au citit 'Lost Christmas' si care stiu ce film de 35 mm voiam sa fac, care imi stiu gusturile eclectice si pasiunea de a cupla stereotipuri si povesti intre ele, ar putea sa va certifice ca e exact genul de film pe care l-aveam in cap. Ma rog, nu ca ar conta asta prea mult dar asa, ca chestie.

PS: Sa va mai zic ca muzica e trasa in studioul Ninja Tuna? Atunci va uitati la el?
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif