Underworld - Oh my god. L-am luat de pe net acum doua saptamanii si nu apucasem sa-l vad dar azi m-am trezit si am zis: "what a fine day for science", clar ziua in care revad acest film.
Mi-a placut mai mult decat prima oara. Era extended version (12 minute in plus) desi tare mi-as dori sa stiu unde au intrat acele minute.
S-o luam in ordine cronologica. Tipul Les W. e la primul film, a lucrat inainte ca SFX guy (or smth) la stargate si inca ceva. Nush cum erau efectele si imaginea in stargate dar aici sunt impecabile. La inceput cand Kate sare de pe turn si cade gratios mi-am dat seama ca tot filmul va fi asa: "all style, all leather, all big guns, all kate", desi tot mi se pare ca filmul are prea putin kate. Spre deosebire de matrice unde aia (am uitat cum o cheama, atat de neimportanta e... parca Trinity) se imbraca la fel (sau invers), aia era urata si nu a contribuit cu nimic la farmecul filmului, aici Kate e 80% din film. Restul 20% sunt bataile, imaginea, orasul, Viktor and so forth.
Highlights: Scena cu 'incizionarea' podelei cu doua pistole cu ritm de tragere asemanator cu al unui uzi foarte hiperactiv. Cand Lucian e lovit de masina si cade gratios (ca scena de la inceput). Toata scena de la sala de interogatoriu cand il arunca pe michael pe geam si cade gratios (AGAIN, but I can't get enough of that) si Kate ucide cam 5 lycani. Mai sunt multe, see the movie.
Who wouldn't love Kate in tight leather? Not me.
Bill N. este... VIKTOR. Uuuuuu, tremble in his presence. Cu exceptia unor scapari de accent sudist, he is the man. "The oldest and strongest of us" si cand il vezi cu lama lui de ras cum trage in teapa lycani, e clar. Aici vedem diferenta intre astia necopti si Viktor, el n-are nevoie de pistol, uzi sau MAC10, he's a pro.
Si tipul care il joaca pe lucian e tare. Pacat ca nu are parte de o moarte mai grandioasa.
Kraven este un kkt, astfel de actor vad in filmele Chuck Norris sau Van_damme, nu in filme Kate B. He is BANNED.
Nu-mi dau seama de ce mi-a placut atat de mult. Este stilizat la maxim, povestea este nefinisata (rough around the edges) dar suficienta, actorii fac filmul prin prezenta lor fizica (vorbitul e rar, pe sistemul "shoot now and don't tell anyone").
Filmul este un lycan vs vampire bloodbath. Nu exista zi, totul pare usor gothic, costumele alterneaza intre Matrix si Anglia victoriana, dar oricum te-ai imbraca, you have your trusty side shooter in your backpocket (cum se vede la Kate). Da, e o clona de matrix, but it's so fuck-ing good and enjoyable incat se iarta orice... Chiar si lipsa de Kate (I WANT MORE). Welcome to my hall of fame for action movies. Biggest guilty pleasure of all.
Iar cele doua postere sunt sublime. Cine are vreunul sa zica ca sunt gata sa fac schimb, sa dau bani, sange, orice.
I love this movie. Love Kate.
9.5/10