Charlie and the Chocolat Factory - 8.5/10 ciudata si colorata aceasta viziunea lui Tim Burton...cea mai frumoasa parte din toata fabrica era cea cu cascada...dar nu s-a accentuat prea mult in partea aceasta...dansurile Woompa Lumpas erau ca dansurile sincron in apa...fiecare din ele (toate 4)...asta mi s-a parut lipsa de imaginatie, se putea si mai bine la capitolul asta...
Personajul lui Johnny Depp Willie Wonka e probabil cel mai ciudat personaj din filme...n-am stiut in nici o parte a filmului ce fel de sentimente prezinta (am observat doar ca are o slabiciune cand incearca sa pronunte cuvantul "parents"...ma asteptam sa aiba o slabiciune la cuvantul tata...ca doar cu el era mai mult in conflict)...de fapt, Wonka e un copil la 35-40 de ani care detine o fabrica de ciocolata si face ce vrea el cu ea si nu face ciocolata dupa preferintele copiilor...
Copii au fost in asa fel incat sa acopere toate stereotipurile...copilul gras care mananca o tona de ciocolata/zi, copilul rasfatat care primeste orice vrea, copilul invingator la fel, primeste orice vrea sa castige, copilul hacker (lol) care prin metode illegale primeste ce vrea...si bineinteles, the good kid, care prin pur noroc gets a break in life...
oricum care merita vizionat pentru glumele lui Johnny Depp si toate chestiile din Fabrica de Ciocolata.