Banned
|
La capitolul ultima carte vizionata, sau rasfoita, whatever, un canadian si un titlu: Race, Evolution, and Behavior: A Life History Perspective (3rd Edition). Am cititit doar un capitol, ala cu diferentieri de genotip, pt ca autorul nu pare cotton 100%.
Mai incolo in carte se tot continua cu darwinisme si ceva sociologie, cum influenteaza, sa zicem, o familie alba pe micul japonez infiat. Eu voiam sa aflu doar de ce albele sint atrase de negri, pentru ca, mie, unuia, imi plac asiaticele. Adica, cum zice un tovaras de-al meu care lucreaza la Hussler: mai bine pedofil, decit zoofil.
Iata o mostra de antropologie biologica asociata cu ceva political incorrectedness.
"Albii nu pot sari. Asiaticii de asemenea. Dar, conform spuselor lui John Entine in noua sa lucrare “Tabu – De ce atletii negri domina sportul si de ce ne este frica sa vorbim despre asta”, barbatii si femeile negre - cu siguranta pot. Motivul care se invoca in mod obisnuit pentru succesul atletilor negri este ca ei au mici sanse de a ajunge in varf in alte domenii. Dar noua carte a lui Entine arata ca, in sport, negrii au, genetic, ceva in plus. Faptele fizice pe care Entine le trece in revista sunt binecunoscute. Comparativ cu albii, negrii au solduri mai inguste care le confera un mers mai eficient. Sezand, ei au o inaltime mai mica care le confera un centru de greutate mai inalt si un echilibru mai bun. Ei au umeri mai lati, mai putina grasime pe corp si mai multi muschi. Masa lor musculara include mai multi muschi de contractie rapida care produc putere. Negrii au cu 3 pana la 19 % mai mult testosteron decat albii sau est-asiaticii. Testosteronul se traduce prin mai multa energie exploziva.
Entine subliniaza ca aceste avantaje fizice le confera negrilor ceva in plus in sporturi cum ar fi: boxul, baschetul, fotbalul si alergarea pe distante scurte. Totusi, unele dintre aceste diferente rasiale ridica o problema pentru inotatorii negri. Scheletele lor mai grele si cavitatea toracica mai mica le limiteaza perfomantele.
Diferentele rasiale apar de timpuriu in viata. Copiii negri se nasc cu o saptamana mai devreme decat copiii albi si totusi ei sunt mai maturi din puct de vedere al dezvoltarii oaselor. Pe la varsta de 5 sau 6 ani copiii negri exceleaza in alergarea rapida, saritura in lungime si saritura
in inaltime, toate acestea cerand o scurta izbucnire de putere. La varsta adolescentei negrii au reflexe mai rapide, cum ar fi vestitul reflex de la genunchi.
Est-asiaticii alearga chiar si mai putin bine decat albii. Aceleasi solduri inguste, picioare mai lungi, mai multi muschi si mai mult testosteron care ii avantajeaza pe negri in fata albilor, le confera avantaj albilor asupra est-asiaticilor. Dar, admiterea acestor diferente rasiale genetice in
sport duce catre marele domeniu-tabu – si anume diferentele rasiale in marimea creierului si a criminalitatii. De aceea este tabu chiar si sa spui ca negrii sunt mai buni in multe sporturi. Motivul pentru care albii si est-asiaticii au solduri mai late decat negrii si astfel sunt alergatori mai slabi, este din cauza ca ei dau nastere unor copii cu un creier mai mare. Pe toata durata evolutiei cresterea dimensiunii craniene a insemnat ca femeile sa aiba o mai mare cavitate pelviana. Apoi, hormonii care le dau negrilor un avantaj in sport ii fac sa fie agitati in scoli si predispusi la crima."
Intrebarile mele si raspunsurile prietenului de la Hussler au continuat intr-un dialog de tip socratic. Am incercat sa vizualizez viata micului japonez intr-o familie mononucleara de negri. Cum s-o simtit acesta? Prietenul meu a spus ca, probabil, cam palid. Totusi, cum s-o simti penisul micutului japonez in emulatie cu penisul tatalui sau? Poate, la negri, penisul are valoare cultu(r)ala, iar japonezul se pisa pe el...Micutul japonez poate incerca prin exercitii sa isi egaleze tatal in virilitate - ceea ce s-ar numi, oare, invidia penisului? sau pentru invidia penisului trebuie sa fii fata? - sau va incerca sa isi dovedeasca suprematia pe alte planuri, demontind si remontind intr-un interval record casetofonul Powasonic din bucataria familiei lui de negri?
|