Barbershop - 4-5/10: ma asteptam sa fie mai prost. Insa pe alocuri a fost chiar bine regizat si bine jucat. Aduce un suflu diferit, dar perspectiva mi se pare ingusta iar glumele tipice...
Abre los ojos - 9/10: dupa parerea mea, cel mai bun Amenabar (n-am vazut "Tesis", dar am inteles ca nu conteaza). Un exemplu de scenariu bine scris si bine exploatat, condus pe ecran de un regizor care stie cum sa-si tina productia in fraie. Reusit si din punct de vedere estetic, vizual, cu momente care tin de expresionism (fata deformata a lui Cesar; iar cadrul cu acesta urcand cele cateva trepte pana la oglinda, in care se remarca arhitectura neobisnuita a scarilor, pare desprins din "Caligari")... altele care trimit la Hitchcock (Penelope Cruz iesind din baie invaluita de o lumina verde, aidoma luiKim Novak in "Vertigo"). Singurul meu regret este ca am vazut "Vanilla Sky" - un film destul de bun, totusi - inainte.
Bewitched - 4/10: mda... slabutz... intr-un film in care Michael Caine si Shirley MacLaine sunt decor, iar Will Ferrell e just plain awful, parca doar Nicole Kidman - desi cu o voce cam stridenta - face suportabile cele 100 si de minute ale filmului.
On the Waterfront - 9/10: cea mai mare capodopera a lui Kazan... ce mai pot sa spun aici?
|