A ZED AND TWO NOUGHTS - ZOO. Peter Greenaway, you are a genius! You broke my heart! Sunt tulburata, strafulgerata, marcata, socata...mi se pune un nod in gat din cand in cand..si acum cand scriu..pe bune, inghit foarte greu! Vazusem doar Prospero's Book, Pillow Book, The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover, The Baby of Macon si Draughtman's Contract.. si crezusem ca mi-am facut o imagine despre Greenaway..no way!!
O sa-mi scriu parerea in detaliu la subiectul PG iconoclast..trebuie sa-i vad toate filmele pentru asta!!!! damn, I have to quit!!
PG mi s-a parut de-o meticulozitate uluitoare in creearea fiecarei scene. Absolut fiecare cadru mi se pare ca se apropie de perfectiune; M-am gandit intr-o ordine si intr-un amestec foarte ciudat, in timp ce vedeam filmul, la picturile lui Giuseppe Arcimboldo, la DALI, la El Greco(nu stiu de ce m-am gandit la el....), la BOSCH, la Goya.... Si la stilul lui Matisse de a pune culorile....rosu, alb, hmm....Si animalele in descompunere! Dali's dead monkey, maybe. or maybe Deoxyribonucleo-etcetcetc....Trebuie sa cuget, trebuie sa ma gandesc bine ce vreau sa fac! Helloooo, good morning, LLiiAA, whoever you are!!
Ce mai, sunt uluita!
Nota 10.
|