View Single Post
Old 30 Aug 2005, 08:49   #3007
Rumpelstintzkin
Junior

Rumpelstintzkin

Originally Posted by herbert:
Originally Posted by Rumpelstintzkin:
Inca nu l-am citit fiindca nu am prea avut vreme, si fiindca va aparea imediat filmul. Sigur vei zice poate: cartea bate filmul sau filmul nu-i ca si cartea; dar mi-am facut o idee despre ce e vorba din cauza nenumaratelor controverse aparute in presa si TV; am intrat prin librarii si am rasfoit cateva pagini, desi nu am cumparat cartea; dupa film voi citi insa celelalte carti aparute care deja sunt in librarii , un fel de replici la acest cod/film/carte. Dar sunt curios de film si de cum apare Hanks.

stai, frate, ca incurci planurile narative...
1. "Codul lui da Vinci" nu are nimic cu filmul lui Kubrick, "Eyes Wide Shut", doar, asa cum remarcam, ritualul acela narco-psihedelic-teatral cu masti din film este pomenit si de Dan Brown in cartea sa. Filmul lui Kubrick, care ti-a placut mult, este o adaptare dupa "Traumnovelle" a scriitorului vienez Arthur Schnitzler.
2. Citeste cartea lui Brown inainte de aparitia filmului (va fi prin primavara lui 2006). N-o sa regreti. Eu am citit-o intr-o zi si un capat de noapte, atat e de captivanta, incat n-am baut, n-am mancat si n-am facut dragoste... tu ai grija de trup si mergi pe un regim mai relaxat.

Nici eu nu am spus ca ar avea cartea ceva cu filmul ti-am spus doar ca inca nu am citit cartea. Mersi oricum pt. ca m-ai pus in tema in privinta ritualului; cartea am sa o citesc cand o sa am timp; in privinta cititului fara a manca / bea sau a face amor am trecut si prin asa ceva cand aveam de dat examene. Sa stii ca e mai bine in felul asta fiindca se zice ca daca nu mananci inveti mai bine, sau parcurgi mai bine; oxigenul ducandu-se inspre creier si nu spre stomac (dupa ce mananci apare acea nevoie de "siesta" care e exact urmarea acestei chestii), dar sa nu faci dragoste... oricat de captivanta ar fi cartea... totusi...
Rumpelstintzkin is offline   sendpm.gif