Originally Posted by herbert:
Originally Posted by Rumpelstintzkin:
Inca nu l-am citit fiindca nu am prea avut vreme, si fiindca va aparea imediat filmul. Sigur vei zice poate: cartea bate filmul sau filmul nu-i ca si cartea; dar mi-am facut o idee despre ce e vorba din cauza nenumaratelor controverse aparute in presa si TV; am intrat prin librarii si am rasfoit cateva pagini, desi nu am cumparat cartea; dupa film voi citi insa celelalte carti aparute care deja sunt in librarii , un fel de replici la acest cod/film/carte. Dar sunt curios de film si de cum apare Hanks.
|
stai, frate, ca incurci planurile narative...
1. "Codul lui da Vinci" nu are nimic cu filmul lui Kubrick, "Eyes Wide Shut", doar, asa cum remarcam, ritualul acela narco-psihedelic-teatral cu masti din film este pomenit si de Dan Brown in cartea sa. Filmul lui Kubrick, care ti-a placut mult, este o adaptare dupa "Traumnovelle" a scriitorului vienez Arthur Schnitzler.
2. Citeste cartea lui Brown inainte de aparitia filmului (va fi prin primavara lui 2006). N-o sa regreti. Eu am citit-o intr-o zi si un capat de noapte, atat e de captivanta, incat n-am baut, n-am mancat si n-am facut dragoste... tu ai grija de trup si mergi pe un regim mai relaxat.
|
Nici eu nu am spus ca ar avea cartea ceva cu filmul ti-am spus doar ca inca nu am citit cartea. Mersi oricum pt. ca m-ai pus in tema in privinta ritualului; cartea am sa o citesc cand o sa am timp; in privinta cititului fara a manca / bea sau a face amor am trecut si prin asa ceva cand aveam de dat examene. Sa stii ca e mai bine in felul asta fiindca se zice ca daca nu mananci inveti mai bine, sau parcurgi mai bine; oxigenul ducandu-se inspre creier si nu spre stomac (dupa ce mananci apare acea nevoie de "siesta" care e exact urmarea acestei chestii), dar sa nu faci dragoste... oricat de captivanta ar fi cartea... totusi...