CNN-ul a inventat, parami-se, chestia aia cu NO COMMENTS in care imaginile curg minute-n sir private(chipurile) de susceptibilitatea oricarei "interpretari".Evenimentul se
intampla iar el este redat publicului receptor in nuda lui "neiterpretare".
Intre faptul brut care se consuma si cel caruia i se adreseaza nu mai exista un
formator de opinie care sa faca "inteligibil" sensul imaginii.
Prin asta profesionistii stirilor ne asigura ca au atins un olimp al impartialitatii.Ei ne prezinta stirile(faptele) asa cum sunt.
Tehnologia se vrea si ea cat mai transparenta.De curand am vazut un sistem in care unitatea si monitorul erau perfect trans-lucide.Dincolo de carcase puteai vedea limpede arhitectura baroca a mecanismului.Mai mult chiar: il puteai vedea lucrand in toata plenitudinea lui."Noi nu iti ascundem nimic" Ideea ca si tu, un simplu "peizant" (nu-i asa,Lou?) poti avea acces direct la mecanismul care face posibil miracolul tehnologic e, orice ai zice Lou, seducatoare.
Profesionistii de la CNN vor sa ne dea iluzia ca putem vedea stirea fara absolut nici un comentariu care sa o perverteasca intr-un sens sau altul, "uitand" totusi ca obiectivul care o filmeaza prin insusi faptul ca se aseaza intr-un anumit unghi o interpreteaza cumva avant la lettre.
Astialalti cu nudul lor tehnologic vor sa ne dea impresia ca dezvelindu-ne mecanismul o data cu el ni se dezvaluie si stiinta care-l face posibil.
Asta vrei sa faci si tu Marge prin metafora ta in care joci rolul statului,rolul CNN-ului, rolul obscen al "sistemului" care vrea sa arate direct si nemijlocit de unde incepe si unde trebuie sa se opreasca rolul moderator al lui Pitbull.
Doua lucruri majore ti le reprosez ca sa fiu perfect on-topic la intrebarea iterata de europe_east:specula si absolutismul.
Specula pentru ca ai ales un anumit moment in care sa te faci cunoscut pe forum, injust pentru ca taxeaza a priori o confesiune in care NU ma inalt peste feminitate sau inteligenta Bagheerei ci dimpotriva imi marturisesc limitele:misoginismul si fatigabilitatea.
Exista admit o anumita indiscretie a mesajului,poate ca nu trebuia facuta, dar te asigur ca nu e intamplatoare .Plus de asta despre neajunsul ideii de post factum s-au scris tomuri intregi.
Dar sa spunem ca nu aici sta pacatul tau major.
Well Lou, spui ca tu de fapt nu faci altceva decat s-o joci pe Marge in rolul ei de reprezentant al statului.Din punctul asta inamovibil iti revendici ideea ca Pitbull trebuie schimbat, sau in fine, ca trebuie sa opteze pentru un alt timp de moderare.Pe care tu il descrii antropomorfizandu-l, adica dupa chipul si asemanarea ta.Stii care e intrebarea fundamentala a ontologiei (ma scuzi Lou, dar trebuie sa par si eu putin pretios) in alteritatea mea (n-oi fi eu cinefil dar nici prost rau nu sunt)Ei bine Lou, intrebarea este: de ce exista mai degraba fiintare decat nimic? Altfel spus: de ce exista mai degraba
ceva decat
nimic?
Daca iti dau cuvantul meu de (aspirant la gentilomie) ca inca nu s-a raspuns, ma crezi ?
Statul Lou, devine despotic daca isi depaseste atributiunile.Daca se implica prea mult, daca tine cu tot dinadinsul sa intervina, daca isi reitereaza obsesiv si maniacal prezenta.Daca face toate astea Lou, statul devine restrictiv in raport cu libertatile individuale. Ai dreptul ca orice forumist roman al agorei sa-ti spui nemultumirea.S-o repeti, dar cand o faci la nesfarsit devii un activist al propriei dorinte.Plus ca te repeti si devii obositor.Stiai Lou ca statul nu e acelasi lucru cu Natiunea si cu Patria ? Tu esti insa toate Lou, esti si Marge si Francesc Mc Dormand si fratii Coen.Esti un hibrid Marge si ne sperii.
Uite, eu de ieri am inceput o terapie anti-misogina.
M-am dus la un centru de recuperare anti-misogina si am spus in cor cu alti misogini care vor sa scape de "boala" asta grea:"Hello I'm silver_boy si sunt misogin" Stii ce mi-au raspuns tipii aia cu ochii scanteind de de scene domestice in care citeai echimoze plantate doamnelor ?
Mi-au spus "Hello silver_boy".
E un pas.O vorba deeply chinezeasca spune ca orice drum incepe cu el.
Trolli sunt dincolo de trollismul lor niste tipi extraordinari.
Pana una alta trimite-ne si noua 200 de euro sa avem pentru filmari.
Sau barem sa-i fac cinste unei femei.
Prin bratzul tau leguitor,pentru intaia oara, statul care esti va intervenii nu ca sa restranga libertati ci ca sa ofere:
(pai nu e berea libertatea suprema ?)
U can do it man , u can do it .