View Single Post
Old 23 Aug 2005, 23:22   #82
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by nume:
Frate, imi pare rau, dar tre' sa te contrazic. Cel mai iubit .... e al doilea film privat din Romania, sponsorizat in totalitate de catre defuncta firma Electronum, prima afacere care a avut sediu belea pe Magheru dupa '89. Intamplator sau nu, cunosc povestea filmul, care datorita mult prea grijuliului D.R.D.F. (Directia Romana de Difuzare a Filmului - asa ceva) a avut premiera la Circul de Stat.

Primul privat romanesc este submediocrul Sobolanii rosii al sculptorului Constantin Codre, film pe care l-a platit integral din buzunar propriu.
Frate, nu MA contrazici, IL contrazici. BINEINTELES cä primul film privat din România este "Sobolanii rosii", al sculptorului, cascadorului si omului de afaceri FLORIN Codre. Nu era submediocru, era de-a dreptul NON-CINEMATOGRAFIC, desi avea unele calitäti - din päcate, jalnic de disparate, incapabile sä se reuneascä într-o entitate valoricä.
Tin minte cä, pe-atunci, mergeam des pe la Codre pe-acasä. Fiu-meu avea vreo patru ani si se juca mereu cu Tracus, uriasul dog danez al lui Codre, iar maicä-sa (a lui fiu-meu, nu a lui Tracus - nevasta mea de-atunci) era colegä cu nevasta lui de-atunci (a lui Codre, nu a lui Tracus). Dupä premierä, de bunä-credintä, m-am asezat cu Florin la o suetä, sä-mi spun si eu pärerea. Credeam sincer cä-l pot ajuta cât de cât...
Doamne, ce i s-a mai acrit privirea! Si, nici una, nici douä, a-nceput sä-mi povesteascä despre Douanier Rousseau si pictura naivä, cä vezi-Doamne, asta e el în cinematografia româneascä, adicä genialul lui film dä semnalul unui soi de "nou val", mä-ntelegi!
Päcat... Codre, în domeniul plastic, ESTE un artist. Spiritul lui artistic s-ar fi putut transpune si în cinema - dacä accepta sä se combine cu oarece profesionisti. (Nu neapärat cu mine, desi i-am dat un scenariu. Cu ORICINE care sä acopere partea de meserie.)
Si... ce interesant! Cine credeti cä-i sufla-n cur, fiindu-i principala "consultantä"? Cristina Corciovescu! Päi s-avem pardon, Cristinica mamä! V-au folosit la ceva fumurile alea? Ati mai fäcut ceva pe ecran de-atunci încolo? Si, cum spuneam, e päcat, mä fata tatii, e päcat, cä nu erati niste veniti cu pluta. Da' acuma, ce sä mai vorbim... Au trecut ani... si viata s-a schimbat...
Pitbull is offline   sendpm.gif