View Single Post
Old 18 Aug 2005, 03:32   #146
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

in ultimele 2 saptamani am urmarit cu atentie acest topic si de cateva ori am si schimbat cate un mail cu silver_boy....

sperand sa nu starnesc antipatii si conflicte de care nu am timp vreau sa spun ca subscriu in mare masura (excluzand metaforele culinare) opiniei lui notorious.

explicatia vine din mai sus amintitul pilot Seinfeld pe care l-am revazut acum cateva minute.

in prima secventa aflam ca Jerry asteapta o pritena care participa la un congres in oras si il va vizita. George incearca sa il convinga ca femeia l-a sunat doar din politete si ca nu se vor intalni niciodata-inciting incident.

in a doua secventa femeia il suna si il roaga sa o astepte la aeroport si sa o gazduiasca o noapte. Jerry e in continoare confuz iar George incearca sa il convinga de data aceasta ca femeia il doreste.

in a treia secventa Laura soseste in apartamentul lui Jerry. se descalta, ii cere un pahar de vin, stinge lumina si il roaga sa o mai gazduiasca o noapte. apoi totul se intoarce . Laura primeste un telefon si aflam ca e logodita.

cam asta ar fi povestea primului episod Seinfeld.
va intreb:
are scrpul vostru un protagonist ( un Jerry)?
are un inciting incident care sa genereze o necesitate a protagonistului?
incearca protagonistul sa isi satisfaca necesitatea?
exista forte antagonice care se opun?
exista un personaj de impact, un personaj care il sustine moral si rational, un personaj care are suspiciuni, un personaj emotiv...?
are un punct culminant in care conflictul se rezolva definitiv?
are o concluzie?

sunt doar cateva intrebari care cauta elementele fara de care o poveste (story) e orice altceva dar nu o poveste.
vladvaidianu is offline   Reply With Quote sendpm.gif