Thread: Atlantic City
View Single Post
Old 04 Aug 2005, 21:08   #68
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by nume:
The shining - 1980

Cel mai reusit Kubrick vazut de mine pana acum. Impecabil. Pur si simplu nu am ce sa comentez, trebuie vazut si atat. 10/10

"Heeeere’s Johnny !!!"
Hmm... Un pic ma asteptam sa nu-ti placa... Dar ai dreptate, e impecabil. Nu as zice chiar cel mai bun, dar l-am pus in frunte oricum!

Later edit: luand in considerare si faptul ca ideea este sugerata de cartea lui Stephen King (altul cu initialele S.K.), acest "The Shining" este exemplul perfect de film in 3-4 personaje, care se petrece intr-o singura locatie si, totusi, sa nu arate deloc ca o reprezentatie de teatru. Este remarcabil cate reuseste sa faca in acest film Kubrick cu expresia faciala a lui Nicholson (si a lui Duvall), cate forta au putinele replici si cat de eficiente sunt repetatele imagini ale interiorului hotelului, multe dintre ele realizate prin tracking cu un steadicam. Partea mea preferata este finalul, incepand cu deschiderea usilor si intrarea sangelui in hol, pana la cursa prin labirint, perfect schitat din punct de vedere spatial mai inspre inceputul filmului.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif