View Single Post
Old 01 Aug 2005, 13:24   #10
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by manelesux:
Originally Posted by Pitbull:
Excelent subiect!
Hai bäieti, dati cu Dziga Vertov încoa'! Hai cu Joris Ivens! Hai cu Harry Watt, hai cu Flaherty! Cu Mirel Iliesiu, cu Paula si Doru Segall, cu Ion Bostan! Hai, hai, hai!
1.pitbule am o problema personala si aparent inexplicabila legata de enumerari si liste. precum si cu huiduielile sau scandarile tip stadion de fotbal. s-a intamplat sa intri sub toate incidentzele respective cu mesaju asta.
E, dacä-i "aparent inexplicabilä", nu-ti cer s-o explici. Din päcate, când si când îmi vine asa, un of, sä fac enumeräri si liste - si-atunci, le fac, da' stii cum? Mamä-mamä ce le mai fac! Tot asa, alteori m-apucä sä scandez, de zici cä-s în Piata Universitätii acu' 15 ani! Sa' nu-i nimic, cä-mi trece repede.

Originally Posted by manelesux:
2.din nou nu pot sa pricep de ce trebuie discutat despre documentare ca alternativa la filmul artistic. de parca n-ar exista documentar artistic. de parca unele le scot din rosturi pe altele. ce e cu pofta asta de versus la cinemagu roman? ca pana la cinefil mai e cale lunga daca lucrurile stau chiar asa cum miros.
Who said cä trebuie, and who said musai alternativä? "Ploaia" sau "Podul" lui Joris Ivens sunt niste eseuri superbe, care îmbinä absolut armonios valentele "documentarului" cu cele alte "artisticului". A decretat cineva aici cä vom fi maniheisti, cä vom ignora zonele de sintezä?
Nu avem nici o "poftä", de versus, doar cä uneori simtim cä s-ar potrivi. Numai uneori, si nici mäcar cu insistentä.
...Deci, pânä s-ajungem "cinefili", miroase c-ar fi cale lungä. Moultzamme froumosse, Maître. Numai o întrebäciune as mai avea la matale (scuze cä iar voi päcätui cu liste si versushi, da' asa-s io, listos si versos).
Stim - sau ghicim cä stim - ce-s äia:
Cineast
Cinefil
Cinefan
Cinefag
Cinemant

Atunci, ce-i äla Cinemag?
1) Unu' de pe CineMagia
2) Unu' care face vräji cu filme
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif