K-PAX - un film banal care se foloseste de niste trucuri simple pentru a spune niste chestii sentimentale si profunde despre sufletul omenesc. Kevin S. joaca foarte misto as always, n-as avea probleme sa cred ca era de K-pax sau venus sau w/e. Jeff B. e ok dar no oscar, joaca destul cat sa cred ca e un psihiatru care nu site ce sa creada si tine la pacient. Filmul are cateva puncte interesante si momente, cele mai bune fiind alea in care te intrebi care e de fapt adevarul despre PROT (kevin) in film si speri sa nu fie ceva previzibil si trist. Puteau sa scoata un final mai bun, nu ca acesta ar fi prost dar lasa loc pentru interpretare si tot felul de chestii profunde (adica 'predictable bullshit'). Nu e un film prost, dar nu e nici reusit.
Get Shorty - nu e misto cand o comedie are tot ce trebuie si totul iese perfect? Get Shorty e un landmark, this is the way it has to be done. no bullshit doar o poveste misto cu mult umor si niste actori buni. Tot meritul este a cartii si a actorilor. Am ras, nu am fost insultat de chestii labaroase gen family movie american care promoveaza 'pace universala' si 'dragoste frateasca'. It's bliss, pure entertainment and nothing else. E trist ca de la astfel de fel s-a ajuns la Be Cool (jeg sinistru) si Guess Who (jeg rasist) sau Longest Yard (jeg refacut). Nu tin minte cand am fost ultima oara la cinema si am vazut o comedie cu adevarat buna (probabil in perioada dintre Evolution, Big Trouble si American Splendor). Hollywood is in deep shit. Sper ca nu si-a pierdut complet capacitatea de a scoate comedii bune sau macar decente. Probabil ca Asia va deveni principala resursa de comedii bune and stuff (Kung-fu hustle e un inceput promitator). Note: cea mai tare faza din film este cea in care vezi de unde vine numele filmului (dialogul dintre Travolta si Rene de la rasarit).